Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 02

„Fronte“ vyksta gėdingi dalykai, teigia partiją paliekantis pirmininko pavaduotojas

Buvęs „Fronto“ partijos pirmininko pavaduotojas Antanas Čebatariūnas palieka partiją ir grįžta pas socialdemokratus, iš kurių gretų pasitraukė daugiau nei prieš metus.
Mitingas
„Fronto“ partijos mitingas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Socialdemokratų partijos (LSDP) pranešimo, pirmadienį A.Čebatariūnas „Fronto“ partijos prezidiumui įteikė pareiškimą, kuriame teigiama, jog jis šią partiją palieka „dėl kai kurių partijos veiksmų“.

Jo teigimu, „Fronte“ pastaruoju metu „prasidėjo gėdingi dalykai“ – be partinės diskusijos iš partijos buvo pašalinta „grupė ištikimų socialdemokratų“, o šiuo metu „prasidėjo derybos su jedinstvininkais ir M.Burokevičiumi“.

„Už tokių veiksmų pasekmes aš nenoriu ir negaliu prisiimti atsakomybės, nes „Frontas“, kurį aš kūriau, kuriame stovėjome petys petin, siekė ne tik socialiai teisingos, bet ir nepriklausomos Lietuvos. Todėl aš nematau kito kelio ir nuo 2009 m. rugpjūčio 31 d. sustabdau narystę partijoje“, – pranešime cituojamas A.Čebatariūnas, kuris „Frontą“ įkūrė su iš socialdemokratų gretų pašalintu Algirdu Paleckiu.

Tuo metu A.Paleckis, trečiadienį kalbėdamas su BNS, atmetė kaltinimus dėl derybų su buvusiu prosovietinės kompartijos lyderiu Mykolu Burokevičiumi bei buvusio antivalstybinio judėjimo „Jedinstvo“ atstovais.

„Jokių derybų nevyksta – „Jedinstvo“ kaip organizacijos apskritai nėra Lietuvoje, o su M.Burokevičiumi irgi nesiderame“, – tikino „Fronto“ lyderis.

LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius yra sakęs BNS, kad jo vadovaujama partija kviečia grįžti į „Fronto“ partiją perėjusius buvusius bendražygius. A.Butkevičius teigė susitikęs su A.Čebatariūnu dėl šio grįžimo į LSDP. Anot jo, pageidavimą papildyti socialdemokratų gretas pareiškė ir kiti „Fronto“ nariai, tačiau partijos pirmininkas A.Paleckis LSDP esą nelaukiamas.

A.Paleckis iš LSDP pašalintas 2008 metų sausį už partijos vadovų kritiką ir prieštaringai vertinamus viešus pareiškimus.

„Fronto“ vadovas trečiadienį BNS sakė nežinantis, ar yra daugiau partijos narių, ketinančių palikti jo vadovaujamą partiją ir grįžti į LSDP gretas.

„Galbūt atsiras dar pora su A.Čebatariūno išėjimu, bet negaliu jų identifikuoti, nes nežinau“, – teigė A.Paleckis.

Anot A.Butkevičiaus, LSDP sudaryta darbo grupė, kuriai patikėta kalbėtis su centro kairės partijomis dėl galimo jungimosi arba bendradarbiavimo per būsimus savivaldos rinkimus 2011 metais. Pradėtos konsultacijos su Pilietinės demokratijos partija dėl galimo jungimosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius