-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 17

„Frontininkai“ grasina stabdyti Kauno savivaldybės darbą

„Kauno valdžia per mėnesį privalo šildymo kainas sumažinti bent 30 proc. ir per du mėnesius nutraukti sutartis su dukterinėmis „Rubicon group“ įmonėmis!“ Tokius reikalavimus Kauno vadovams pareiškė penktadienį prie laikinosios sostinės savivaldybės mitingą surengusi „Fronto“ partija.
Protestuotojai reikalauja, kad Kauno valdžia per mėnesį šildymo kainas sumažintų bent 30 proc. ir per du mėnesius nutrauktų sutartis su dukterinėmis „Rubicon group“ įmonėmis.
Protestuotojai reikalauja, kad Kauno valdžia per mėnesį šildymo kainas sumažintų bent 30 proc. ir per du mėnesius nutrauktų sutartis su dukterinėmis „Rubicon group“ įmonėmis. / Tomo Grigalevičiaus/15min.lt nuotr.

„Jei reikalavimai nebus vykdomi, mes blokuosime įėjimą į savivaldybę arba imsimės kitų nepaklusnumo akcijų, – viešai pagrasino „Fronto“ lyderis Algirdas Paleckis, naujienų portalą 15min.lt patikinęs, jog jo ketinimai yra labai rimti. – Mes naudosime Lietuvoje dar neišbandytus dalykus. Masė žmonių prieis prie valdžios įstaigų, jas užblokuos ir taip nutrauks jų darbą. Jie arba mus turės šaudyti, ko jie nedarys, arba atsitokės ir pradės mūsų klausyti“.

Jei reikalavimai nebus vykdomi, mes blokuosime įėjimą į savivaldybę arba imsimės kitų nepaklusnumo akcijų.

Į penktadienį Laisvės alėjoje surengtą mitingą susirinko beveik 100 kauniečių, kurių daugumą sudarė jau garbaus amžiaus sulaukę žmonės. Ant priešais savivaldybės centrinius rūmus įrengtos scenos vienas po kito lipo „Fronto“ veikėjai, Kauno valdžią kaltinę verslo grupių interesų gynimu kauniečių sąskaita. Pertraukėlių metu politikus scenoje pakeisdavo žinomas atlikėjas Ovidijus Vyšniauskas, susirinkusiuosius linksminęs savo dainomis. Mitingą prižiūrėjo pora dešimčių akivaizdžiai nuobodžiavusių policijos pareigūnų.

„Mus organizatoriai iš anksto informavo, jog vyks mitingas, kuriame dalyvaus keli šimtai žmonių, tad atitinkamai pasiruošėme ir mes. Groja muzika, mitingas linksmas, tad tikiuosi, kad riaušių nebus“, – šypsodamasis kalbėjo Kauno policijos Viešosios tvarkos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Virginijus Petraitis.

Tuo metu, kai mikrofoną laikydavo O. Vyšniauskas, nuo scenos nulipusius „Fronto“ aktyvistus kaipmat aplipdavo pensinio amžiaus kauniečiai, kurie politikams išpasakodavo savo problemas. Mitingo organizatoriai kantriai klausėsi savo išgyvenimais besidalijusių kauniečių ir šiems dalijo savo vizitines korteles.

Šiandien pensininkai gyvena ant bado ribos. Kaip tiems vagims negėda ten sėdėti?

„Ar turėjote nors vieną partiją, kuri rūpintųsi pensininkais?“ – susirinkusiųjų paklausė A. Peleckio pavaduotojas Antanas Čebatariūnas, kurį sausio 16 dieną Vilniuje vykusių riaušių metu sužeidė policijos pareigūnų paleista guminė kulka. Į šį klausimą mitinge dalyvavusi minia atsakė griausmingais plojimais ir palaikymo šūksniais.

„Šiandien pensininkai gyvena ant bado ribos. Kaip tiems vagims negėda ten sėdėti?“, – pirštu rodydama į savivaldybę, klausė iš A. Čebatariūno mikrofoną gavusi garbaus amžiaus moteris.

„Jau man atsibodo čia“, – praėjus 40 minučių nuo mitingo pradžios, greta stovinčiai draugei pasiguodė į vėliavos su „Fronto“ simbolika stovą atsirėmusi moteris, sulaukusi pritariamo pašnekovės galvos linktelėjimo. Moterims ilgai vargti nebereikėjo, mat prabėgus dar keliolikai minučių, mitingas, iš viso užtrukęs beveik valandą, baigėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius