Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 22

„Fronto“ lyderis atsisakė be advokato duoti parodymus prokuratūroje

Partijos „Frontas“ pirmininkas Algirdas Paleckis, ketvirtadienį iškviestas į Vilniaus apygardos prokuratūrą, atsisakė duoti parodymus pareigūnams.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„A.Paleckis atsisakė duoti parodymus, įžvelgdamas konservatorių spaudimą teisėsaugos institucijoms, kai objektyvus tyrimas tampa neįmanomas“, – rašoma partijos pranešime spaudai.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis BNS sakė, kad A.Paleckį norėta liudytoju apklausti dėl riaušių sukėlimo ir dėl jo kreipimosi į Generalinę prokuratūrą dėl esą neteisėtų policijos pareigūnų veiksmų per penktadienio riaušes prie Seimo.

Pasak I.Mikelionio, politikas atsisakė be advokato atsakyti į pareigūnų klausimus. Jam bus suteiktas specialiojo liudytojo statusas, kad per apklausą galėtų dalyvauti ir A.Paleckio atstovas.

Vyriausiojo prokuroro pavaduotojo teigimu, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl riaušių prie Seimo rūmų sukėlimo įtarimai nė vienam politikui kol kas nepateikti. Įtariamųjų statusą turi tik savaitgalį teismo suimti asmenys.

Po sausio 16-osios įvykių prie Seimo, kai taikus profesinių sąjungų organizuotas mitingas virto riaušėmis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių sukėlimo. Vėliau „frontininkai“ savo ruožtu kreipėsi į teisėsaugininkus, kad šie pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl esą „prieš daugelį asmenų panaudotų neteisėtų ir gyvybei bei sveikatai pavojingų priemonių“.

Be to, A.Paleckis grasina Generalinei prokuratūrai skųsti premjerą Andrių Kubilių dėl šmeižto.

Ministras pirmininkas yra viešai pasakęs, kad vienu iš riaušių kaltininkų laiko „Fronto“ lyderį. Būtent A.Paleckio vedami mitinguotojai atėjo prie II-ųjų Seimo rūmų ir bandė veržtis į juos.

Dėl praėjusį penktadienį prie Seimo kilusių riaušių policija buvo sulaikiusi 151 asmenį. Tuos sulaikytus mitingo dalyvius, kurie riaušėmis neįtariami, pareigūnai baus už pasipriešinimą policijai ir viešosios tvarkos pažeidimą. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas sekmadienį patenkino prokurorų prašymus ir leido suimti 15 penktadienio riaušių prie Seimo dalyvių.

Seimo rūmų pastatuose išdaužta apie 30 langų stiklų, taip pat dužo netoliese esančio Gynėjų gatvėje įsikūrusio restorano stiklai, apgadinti dar keli Seimo apylinkėse esantys pastatai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius