Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 28

„Fronto“ lyderiui – bauda

Vilniaus 3-asis apylinkės teismas partijos „Frontas“ lyderiui Algirdui Paleckiui skyrė 500 litų baudą dėl nesankcionuoto piketo prie Prezidentūros.
A. Paleckis
A. Paleckis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Teismas nusprendė, kad A.Paleckis pažeidė Susirinkimų įstatymą ir taip padarė administracinės teisės pažeidimą. A.Paleckis BNS sakė pripažįstantis, kad surengtas piketas buvo nesankcionuotas.

„Mintis eiti prie Prezidentūros kilo spontaniškai, kai prezidentui norėjome įteikti peticiją dėl aukštojo mokslo“, – teigė „Fronto“ lyderis.

Ar skųs teismo nutartį Vyriausiajam administraciniam teismui, A.Paleckis dar nėra nusprendęs. Dėl to, anot jo, reikės tartis su partijos kolegomis.

„Fronto“ organizuoti piketai įvyko rugsėjo 1 dieną. Jų metu „frontininkai“ buvo susirinkę prie Vyriausybės bei Švietimo ir mokslo ministerijos. Šiems susirinkimams partija turėjo Vilniaus savivaldybės administracijos leidimą .

Tuo metu rinktis prie Prezidentūros protestuotojai neturėjo teisės, todėl sostinės pareigūnai jiems surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Piketo, kurio metu dalyvavo apie 30 įvairaus amžiaus žmonių, buvo kritikuojami „oligarchai“ ir jiems, protestuotojų teigimu, tarnaujantis premjeras Gediminas Kirkilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius