Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 14

„FTB“: kodėl generalinė prokuratūra netiria aukštų policijos pareigūnų ir kontrabandininkų ryšių?

LNK laida „Faktų tyrimo biuras“ narplioja Marijampolės ir Kalvarijų policininkų konfliktą, kuomet septyni kriminalistai kovo mėnesį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Valstybės saugumo departamentą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl aukštų policijos pareigūnų galimo bendradarbiavimo su kontrabandininkais.
Laidos FTB vedėjas Paulius Kaupelis
Laidos FTB vedėjas Paulius Kaupelis / LNK nuotr.

Vienas iš įtariamųjų – komisaras Edvardas Bukota, vietinių vadinamas Bukiu, pirmą kartą savo kolegoms sukėlė įtarimų, kuomet Kalvarijos kriminalistai demaskavo vogtų automobilių sandėlį. Kalvarijos komisariato policijos pareigūnai areštavo vogtas detales, o komisaras Bukota jau kitą dieną leido aikštelės savininkams jas išsivežti.

FTB pasakojo ir apie įtartiną viso Marijampolės komisariato veiklą. Vilkaviškio komisariato sandėlyje buvo saugomos kontrabandinės cigaretės, o Kęstutis Kalinauskas signalizacijai pinigų davė tik tada, kai iš sandėlio dingo visos dėžės kontrabandinių rūkalų.

Galiausiai – miško vagystė, kurioje dalyvavo ir Edvardas Bukota. Ši vagystė atskleidė komisaro glaudžius santykius su kontrabanda įtariamais asmenimis. O kur dar Bukotos bei jo viršininko Kęstučio Kalinausko ir jų artimųjų turtai.

Tačiau nepaisant policijos pareigūnų skundų, žiniasklaidos paviešintų faktų, viskas toliau teka sena vaga. Panašu, kad Generalinei prokuratūrai į viską nusispjaut. Ji visiškai netyrė sukilusių prieš sistemą Kalvarijos kriminalistų skundo, kuriame išdėstyti  skandalingi Marijampolės komisarų reikalai.

Ar Generalinė prokuratūra pagaliau ryšis ištirti tai, kas visiems ir taip akivaizdu? Apie tai – pirmadienio laidoje „FTB“ per LNK, 19.45 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius