Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 24

FTB pergudravęs uždarytos JAV kredito unijos vadovas Aleksas Spirikaitis tebesislapsto

JAV Federalinių tyrimų biurą (FTB) apgavęs besislapstantis buvęs uždarytos lietuvių kredito unijos „Taupa“ vadovas Aleksas Spirikaitis tebesislapsto. Pareigūnai įtaria, kad vyriškis galėjo pakeisti išvaizdą, todėl išplatino naują ieškomojo fotomontažą. Jame A.Spirikaitis vaizduojamas be barzdos ir ūsų, praneša cleveland.com.
Aleksas Spirikaitis
Aleksas Spirikaitis / FTB nuotr.

Teigiama, kad savaitę JAV, Ohajo valstijoje, Klivlande trunkančios A.Spirikaičio paieškos kol kas nesėkmingos.
FTB, nepaisant už informaciją siūlomos piniginės premijos,  iki šiol nesulaukė nė vieno pranešimo apie matytą ieškomąjį.

Tuo tarpu Klivlando lietuvių bendruomenės pirmininkas Algis Gudėnas 15min.lt teigė sunkiai   galįs patikėti, kad A.Spirikaitis galėjo apvogti nuo 1984 m. veikiančią kredito uniją „Taupa“.

„Klivlando bendruomenei yra labai liūdna dėl „Taupos“ uždarymo, nes ji stipriai rėmė lietuviską veiklą ir lietuviškas organizacijas Klivlande. Be šitokių finansinių jėgų mums bus daug sunkiau išsilaikyti“, – teigė A.Gudėnas.

Lietuvių bendruomenės Klivlande pirmininkas sako, kad jam ne kartą teko asmeniškai bendrauti su A.Spirikaičiu. Vyro veikla A.Gudėnui įtarimų nekėlė.

Primename, kad A.Spirikaičio ieškoma nuo praėjusios savaitės. Antradienio vakarą JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) pareigūnai norėjo sulaikyti A.Spirikaitį ir pateikti jam įtarimus dėl kredito unijos turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo, tačiau atvykę iki vyro namų pamatė, kad lengvai į jo namus nepateks.

Manyta, kad A.Spirikaitis užsibarikadavo, tačiau įsiveržę į namus FTB agentai rado juos tuščius.

FTB specialioji agentė Vicki Anderson pripažino, kad pareigūnai nėra tikri, jog Aleksas Spirikaitis apskritai buvo namuose. Manoma, kad pareigūnus galėjo suklaidinti vyro šeimos nariai.

1984 m. įkurta lietuvių kredito unija „Taupa“ buvo uždaryta liepos viduryje. Ji turėjo apie tūkstantį narių ir valdė turto už 23,6 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius