Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 13

Futbolininkai užvertė miestą prašymais

Klaipėdos futbolo specialistai kreipėsi į uostamiesčio vadovus, prašydami pagerinti sąlygas futbolininkams.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmadienį Klaipėdos merą Rimantą Taraškevičių aplankė futbolo klubų „Atlantas“ bei „Klaipėda“ vadovai ir futbolo federacijos atstovai.

Anot Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidento Romualdo Jonaičio, yra susikaupę nemažai problemų: stokojama finansavimo, sportinės bazės. Mieste labai trūksta aikštynų futbolininkams. „Neseniai sutvarkytas „Granito“ stadionas, tačiau po tokios apkrovos stadionas šitam „suvarytas“, kad kitą pavasarį reikės vėl viską tvarkyti“, - aiškino R.Jonaitis. Atšalus orams ir nebesitreniruojant lauke stokojama salių, kur būtų galima žaisti futbolą. 

Miesto parama šiai sporto šakai esą – nepakankama. Norima, kad iš miesto kišenės būtų padengtas ir komandų startiniai mokesčiai, kelionių išlaidos. Skaičiuojama, kad tai sudarytų apie 250-300 tūkst Lt.

Pernai uostamiesčio savivaldybė futbolo klubams skyrė tik 10 tūkst. Lt.  Ši suma, specialistų nuomone, labiau nei simbolinė, jei norima, kad vienas didžiausių šalies miestų turėtų stiprią komandą.

Ši sporto šaka prastai populiarinama ir tarp vaikų. Skaičiuojama, kad šiuo metu maždaug 700 jaunųjų klaipėdiečių žaidžia futbolą. Palyginimui, kur kas mažesniuose Gargžduose yra 500 vaikų, besimokančių žaisti futbolą. Klaipėdoje šis skaičius turėtų siekti 1,5-2 tūkst.

Anot R.Jonaičio, ateityje turėtų kiekvienas profesionalų klubas augintis ateities futbolininkus.
Šią savaitę ketinama dar kartą susirinkti, ir sudarius darbo grupę, nuspręsti, kaip Klaipėdos savivaldybė gali padėti išspręsti susidariusias problemas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius