-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 06

G.Babravičius tikisi, kad A.Skikas paliks liberalcentristų gretas

Už kyšininkavimą nuteistas buvęs sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas netenka partinio posto Liberalų ir centro sąjungoje. Partijos pirmininkas Gintautas Babravičius sako besitikintis, kad A.Skikas iki pirmadienio pasitrauks iš partijos gretų.
Artūras Skikas teisme
Artūras Skikas teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visuotiniame susirinkime Šilutės skyriaus nariai pirmininko pavaduotoją jau atšaukė iš šių pareigų, tikindami nieko nežinoję apie partijai neva imtus pinigus, skelbia LTV naujienų tarnyba ir portalas lrt.lt.

Teismui paskelbus, kad A.Skikas yra kaltas dėl 20–30 tūkst. litų kyšio paėmimo sau ir savo partijai, penktadienio vakare Šilutėje surengtame Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) skyriaus visuotiniame susirinkime jis atšauktas iš skyriaus pirmininko pavaduotojo pareigų.

Pirmininkas tikina nustebintas partijos bendražygio teiginių, esą pinigus ėmęs skyriui paremti, nors neslepia, kad juos spaudžia apie 7 tūkst. litų skola. Visos partijos skolos siekia apie 1,5 mln. litų.

Liberalcentristai gali netekti pusmečio valstybės dotacijos, o prokurorai, į kuriuos jau kreipėsi VRK, gali sustabdyti ir partijos veiklą.„A.Skikas netgi teisme patvirtino, kad apie dydį paramos ir su kuo jis apie tai šnekėjo, nebuvo derinta su skyriumi. Jis tikrai pasakė tiesą, nes apie tai mes nieko nežinojome“, – teigė LiCS Šilutės skyriaus pirmininkas Arvydas Jakas.

Tačiau liberalcentristų nuomonės apie A. Skikui paskelbtą teismo verdiktą ir galimybes išlikti partijos nariu radikaliai išsiskyrė.

„Nemalonu. Aš kažkaip to nesitikėjau. Jis man buvo kaip autoritetas“, – kalbėjo LiSC Šilutės skyriaus narė Rima Skirbutienė.

„Teismas pripažino, bet teismuose Lietuvoje irgi nėra teisybės“, – mano partijos narys Romas Karnauskas.

Partijos pirmininkas Gintautas Babravičius susirinkime žadėjo aiškintis padėtį skyriuje, ar nėra daugiau su kyšininkavimu susijusių žmonių. Jis neslėpė, kad tai didelis smūgis partijai ir kad tikisi, jos A.Skikas iki pirmadienio pats nutrauks narystę partijoje.

„Pirmadienį posėdžiaus LiCS valdyba, kuri priims jau galutinius sprendimus. Taip kad tikimės, kad jie bus nuoseklūs iš A.Skiko pusės, o jeigu ne, tai tada valdyba nuspręs, galutinį verdiktą savo pasakys“, – kalbėjo G. Babravičius.

Tuo metu Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, jog dar aiškinsis, ar tikrai A.Skikas kyšininkavo rinkdamas pinigus partijai. Tam pasitvirtinus, liberalcentristai gali netekti pusmečio valstybės dotacijos, o prokurorai, į kuriuos jau kreipėsi VRK, gali sustabdyti ir partijos veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius