-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Jakštas: jei premjerė matys poreikį, galiu visuomet atsistatydinti

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas sako esąs pasirengęs atsistatydinti, jei to pareikalaus premjerė Ingrida Šimonytė.
Gintautas Jakštas
Gintautas Jakštas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Galiu prisiimti atsakomybę atsistatydindamas, galiu prisiimti atsakomybę spręsdamas šią problemą“, – viešėdamas Visagine LRT sakė G.Jakštas.

„Jei premjerė matys, kad reikėtų vis dėlto atsistatydinti, aš visuomet galiu“, – teigė jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį teigė, kad G.Jakštas penktadienį į susitikimą su ja atsinešė prašymą atsistatydinti, kurio ji nepriėmė.

Vyriausybės vadovė tvirtino, kad prie šio klausimo bus grįžtama ateityje, žiūrint, kaip bus išspręsta tarpinių atsiskaitymų situacija.

G.Jakštas sulaukė kritikos dėl netinkamai vykdomų tarpinių patikrinimų. Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pareiškė padaręs klaidą, kai paskyrė G.Jakštą švietimo, mokslo ir sporto ministru.

G.Jakštas švietimo ministru paskirtas pernai liepą, politikas iki tol ėjo viceministro pareigas.

Ministro pareigose jis pakeitė Jurgitą Šiugždinienę, atsistatydinusią kilus abejonių dėl jos kanceliarinių išlaidų dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje.

Kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių patikrinimų, G.Jakštas penktadienį teigė, kad tiek jis, tiek viceministras Ramūnas Skaudžius prisiima atsakomybę, jog kai kurių patikrinimų užduotys nebuvo korektiškos. Švietimo ministras taip pat tvirtino svarstęs galimybę atsistatydinti, tačiau pabrėžė nematantis kitų galinčiųjų išspręsti šiuo metu kilusias problemas.

Viešumoje kilus pasipiktinimui dėl fizikos ir matematikos B lygio tarpinio atsiskaitymo, švietimo, mokslo ir sporto ministras sudarė komisijas įvertinti patikrinimų užduotis ir pateikti siūlymus dėl jų vertinimo. G.Jakštas teigė, kad norėtų sudaryti ekspertų vertinimo komisijas visiems tarpiniams patikrinimams.

VIDEO: „Atsiprašome už tai, kokios buvo užduotys“: ministras – apie skandalą dėl tarpinių patikrinimų

Vienuoliktokai nuo šių metų laiko tarpinius patikrinimus, jie sudarys dalį brandos egzamino įvertinimo.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti 40 proc. galutinio egzamino vertinimo – to užtenka, kad egzaminas būtų išlaikytas. Mokinys, surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, ateis į valstybinį egzaminą žinodamas, kad egzaminas jau išlaikytas, kad ir kiek taškų per jį gaus.

Šių metų III klasės gimnazistams tarpinius patikrinimus, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros kalbėjimo dalį, bus galima perlaikyti ir pasirinkti geresnį vertinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius