Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Jakštas: premjerės komanda davė pavedimus be galimybės diskutuoti

Iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų besitraukiantis Gintautas Jakštas teigia, kad tokį jo žingsnį dabar lėmė premjerės aplinkos asmenų duodami nurodymai.
Gintautas Jakštas
Gintautas Jakštas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Kaip ir minėjau, priežastis yra komanda šalia premjerės, kuri neša pavedimus be galimybės diskutuoti. Vienas iš jų buvo šįryt likus nedaug laiko iki spaudos konferencijos, tada tapo visiškai aišku, kad dirbti ir įgyvendinti tuos sprendimus bus labai sudėtinga dėl premjerės komandos“, – LRT televizijai antradienį sakė jis.

Anot ministro, su pačia Ingrida Šimonyte diskusijos visada yra konstruktyvios, tačiau ji yra užsiėmusi, turi kitų svarbių klausimų, o jos komanda „atneša pavedimus, kurie neįsigilinti, bet jų nevykdyti būtų sudėtinga“.

Anot G.Jakšto, kaskart sulaukus tokių pavedimų neįmanoma skambinti Vyriausybės vadovei ir aiškintis, o ji savo komandos nariais pasitiki.

G.Jakšto teigimu, paskutinis pavedimas buvo susijęs su tarpinių patikrinimų vertinimo skale, kad tie, kas yra surinkę daugiau taškų, gautų daugiau nei maksimalų balų skaičių.

„Be galimybės diskutuoti pasakyta, kad turi gauti mokiniai daugiau nei maksimumą. Suprantame, kad sprendimas turėtų didžiulių pasekmių, manau, atsirastų ir teisinių ieškinių, nes pasakyti, kad jums labai gerai sekėsi ir dešimtbalėje skalėje jums parašysiu 12 už tai, tokios galimybės nėra. Kai gauni tokį pavedimą, nematau, kaip galėčiau dirbti. Norisi visus sprendimus priimti tokius, dėl kurių paskui būčiau ramus“, – teigė ministras.

Jis tvirtino, kad su tokia darbine kultūra jam tiesiog ne pakeliui.

G.Jakštas apie atsistatydinimą pranešė antradienį per spaudos konferenciją. Per ją ministras teigė, kad jo netenkina I.Šimonytės komandos darbo kultūra, sprendžiant problemas švietimo srityje.

Šiemet pirmą kartą pradėjus taikyti privalomą vienuoliktokų žinių patikrinimą, kurio vertinimai bus sudėtinė brandos egzaminų rezultatų dalis, viešumoje kilo pasipiktinimas dėl per klampių ir sudėtingų fizikos bei matematikos B lygio užduočių, vėliau skųstasi ir kitais patikrinimais, pedagogai teigė, kad nespėjo pasiruošti pačiam procesui.

Dėl to kovo viduryje švietimo, mokslo ir sporto ministras jau buvo atnešęs premjerei atsistatydinimo pareiškimą, tačiau tuomet I.Šimonytė jo nepriėmė, sakydama, kad iš pradžių reikia išspręsti problemą.

G.Jakštas teigė antradienį pristatęs pasiūlymus, kaip tai padaryti, sakė, kad jie parengti ir teisiškai, tad naujam ministrui tereikės priimti sprendimą.

Komentuodama ministro apsisprendimą, I.Šimonytė žurnalistams sakė, jog Vyriausybėje „nėra baudžiavos“. Ji trečiadienį dėl to susitiks su prezidentu.

Lietuvoje ministrus skiria prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius