-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 11 /14:12

G.Jeglinskas tapo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatu į prezidentus

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ valdyba šeštadienį patvirtino buvusio krašto apsaugos viceministro ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą dalyvauti kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose.
Skirmantas Lisauskas/BNS nuotr.
Skirmantas Lisauskas/BNS nuotr.

„Slapto balsavimo būdu buvo išrinktas (...) G. Jeglinskas“, – paskelbė partijos pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Tai yra mūsų partijos draugas, mūsų partijos kandidatas į prezidentus, mūsų bendruomenės narys“, – pridūrė jis.

Partijos skyriai varžytis dėl nominacijos iš viso kėlė penkis kandidatus – S.Skvernelį, G.Jeglinską bei parlamentarus Vytautą Baką, Algirdą Butkevičių ir Liną Kukuraitį.

Anot S.Skvernelio, jis ir A.Butkevičius bei L.Kukuraitis kandidato rinkimuose dalyvauti nesutiko, tad valdyba rinkosi iš G.Jeglinsko, surinkusio 21 balsą, ir keturis balsus surinkusio V.Bako.

G.Jeglinskas yra baigęs karo akademiją Vest Pointe Jungtinėse Valstijose, kur įgijo politikos mokslų bakalauro laipsnį. Jis taip pat yra įgijęs Džordžtauno universiteto Vašingtone nacionalinio saugumo studijų magistro laipsnį ir Kolumbijos verslo mokyklos Niujorke verslo administravimo magistro laipsnį.

G.Jeglinskas yra buvęs Lietuvos kariuomenės karininkas, tarnavo būrio vado pareigose Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje, dirbo karinėje žvalgyboje.

Jis yra dirbęs banke „Citigroup“, 2017–2019 metais buvo krašto apsaugos viceministru, o NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo pareigas ėjo 2019 – 2022 metais.

Šiuo metu G.Jeglinskas dirba organizacijoje „Emerson Collective“.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Apie kandidatavimą į prezidentus 2024 metais jau paskelbė premjerė Ingrida Šimonytė, ją kelia valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose taip pat pranešė buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, riaušių prie Seimo byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir I.Šimonytė.

I.Vėgėlė bei G.Nausėda kol kas nėra paskelbę, ar juose dalyvaus.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ įkurta pernai sausį, daliai politikų atskilus nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius