-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 07 13

G.Kirkilas apie LVŽS sprendimą nebekelti bendrų kandidatų: „Pats Ramūnas pasiūlė, pats persigalvojo“

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas nesureikšmina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sprendimo atsisakyti kelti bendrus kandidatus viemandatėse rinkimų apygardose. Pasak G.Kirkilo, „socialdarbiečiai“ kerštui nepasiduos ir neatšauks savo sprendimo Karoliniškių apygardoje remti premjero Sauliaus Skvernelio kandidatūrą.
Ramūnas Karbauskis ir Gediminas Kirkilas
Ramūnas Karbauskis ir Gediminas Kirkilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį LVŽS taryba nutarė nutraukti susitarimą su „socialdarbiečiais“ dėl bendrų kandidatų kėlimo per Seimo rinkimus.

LVŽS neslėpė, kad toks sprendimas buvo priimtas po to, kai „socialdarbiečiai“ baigiant pavasario sesiją vieninteliai iš valdančiųjų palaikė siūlymą liberalizuoti alkoholio vartojimą – paplūdimių kavinėse leista pardavinėti silpną alkoholį.

Anot „valstiečių“ pranešimo, lieka galioti sprendimas tik kartu su partija „Gerovės Lietuva“ kandidatu į Seimą iškelti šios partijos lyderį Naglį Puteikį.

Be to, anot LVŽS, su „valstiečiais“ į Seimo rinkimus eis ir „socialdarbiečių“ frakcijos nariai Antanas Vinkus bei Rimantė Šalaševičiūtė. Jie vieninteliai iš LSDDP balsavo prieš alkoholio sugrąžinimą į paplūdimių barus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Antanas Vinkus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Antanas Vinkus

Pats pasiūlė, pats atšaukė

G.Kirkilas 15min teigė, kad šis LVŽS sprendimas nenustebino, nors prieš balsavimą dėl alkoholio sugrąžinimo į kavines paplūdimiuose LVŽS pirmininkas R.Karbauskis nebuvo įspėjęs apie tokias pasekmes.

„Pasiūlymas kelti kelis kandidatus bendrai buvo paties Ramūno, tai jis jį ir atsiėmė. Didelio nuostolio čia mums nėra, nes mums reikia iškelti kandidatus visose apygardose, kad peržengtume 5 proc. barjerą, ką ir padarysime. Niekaip mes čia ir nereaguojame. Pats pasiūlė, pats atsiėmė“, – 15min teigė G.Kirkilas.

LSSDP, pasak G.Kirkilo, savo sprendimo paremti S.Skvernelio kandidatūrą atšaukti neketina.

Manau, kad jis pats apsigalvojo dėl savo pasiūlymo ir tiek. Dabar rinkimai, visi mes esame konkurentai.

„Mes nieko neatšaukiame, laikomės savo žodžio“, – teigė G.Kirkilas.

Alkoholis – tik pretekstas?

LSDDP lyderis tvirtino, kad balsavimas už galimybę savivaldybėms spręsti dėl būtinybės paplūdimių baruose prekiauti alkoholiu nereiškia, kad „socialdarbiečiai“ – už alkoholį.

„Mes nebuvome įspėti. Po to jau, po balsavimo pradėjo aiškinti, tai manęs tokie aiškinimai neįtikina. Mes ne už alkoholį balsavome, o už tai, kad savivaldybėms reikia suteikti teisę pačioms spręsti. Manau, kad tai – teisinga. Aš irgi pasisakau prieš alkoholį, bet dabartinė padėtis buvo dar blogesnė, nes realiai girtaudavo daug smarkiau“, – teigė G.Kirkilas.

Be to, LSDDP pirmininkas sako manantis, kad šis balsavimas tebuvo pretekstas nutraukti bendradarbiavimą rinkimuose.

„Manau, kad tai buvo tik pretekstas. Manau, kad jis pats apsigalvojo dėl savo pasiūlymo ir tiek. Dabar rinkimai, visi mes esame konkurentai. Ta parama vienmandatėse realiai yra svarbi tik antrame ture. O pirmajame, tai čia tik politinė simbolika. Bet jie atsisakė ir jos. Tai jau jų problemos“, – teigė G.Kirkilas.

Seimo rinkimai vyks spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius