Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

G.Kirkilas: didinti „vaiko pinigus“ iki 70 eurų nuo liepos – kompromisas

Universali vaiko pinigų išmoka iki 70 eurų didės, nors vargu, ar nuo kitų metų sausio, sako valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Koalicijos partneris „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas teigia, kad didinti „vaiko pinigus“ tiek, kiek sutarta, kad ir vėliau, būtų kompromisas.
Gediminas Kirkilas ir Ramūnas Karbauskis
Gediminas Kirkilas ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kompromiso visada reikia siekti politikoje“, – teigė G.Kirkilas, pridurdamas, kad kaip kompromisinė „ore sklando“ kitų metų liepos 1 dienos data.

R.Karbauskis neįvardijo, nuo kada universali vaiko pinigų išmoka galėtų augti iki 70 eurų.

„Šiandien Seime bus pritarta, tikriausiai, po svarstymo siūlymui didinti vaiko pinigus iki 70 ir 100 eurų, bet kartu su Vyriausybe ieškom termino, nuo kada tai galėtume padaryti, žiūrint į biudžeto pajamas ir išlaidas. Dabar dar neaišku tiksliai, nuo kada tai bus“, – teigė jis.

Tiesa, politikas pabrėžė, kad nuo sausio išmoką ketinama auginti nuo 50 iki 60 eurų, parama neįgaliesiems ir daugiavaikėms šeimoms turėtų didėti iki 100 eurų.

„Vaiko pinigų“ didinimui kitais metais biudžete numatyta 152,4 mln. eurų, rašo BNS.

„Socialdarbiečiai“, remdamiesi koalicijos sutartimi, reiškė nepasitenkinimą Vyriausybės siūlymu kitąmet „vaiko pinigus“ didinti iki 60 eurų, tai yra, 10 eurų mažiau nei susitarta.

Partija grasino priimti „sprendimą dėl nedalyvavimo daugumos koalicijoje“, jei „vaiko pinigų“ dydis nesikeis, nebus sumažinta miškų kirtimo norma, įteisintas nemokamas pradinukų maitinimas, nemokamos bakalauro studijos ir teismų tarėjų institutas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, norint įgyvendinti koalicijos susitarimą, tam kitų metų biudžete reikėtų papildomai rasti 37,3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius