Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 10

G.Krasausko pasirinkimas: tiko V.Adamkui ir D.Grybauskaitei, bet pas G.Nausėdą nebedirbs

Giedrius Krasauskas dvylika metų dirbo kancleriu prezidentūroje. Jo darbas tiko ir Valdui Adamkui, ir Daliai Grybauskaitei. Prezidentu tapus Gitanui Nausėdai ilgalaikis darbuotojas buvo pažemintas į vicekanclerius, o kanclere tapo Algė Budrytė. Dabar G.Krasauskas prezidentūroje nebedirba – nusprendė verčiau uždirbti mažiau ir tapo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patarėju.
Giedrius Krasauskas (kairėje), Gitanas Nausėda ir Aistis Zabarauskas
Giedrius Krasauskas (kairėje), Gitanas Nausėda ir Aistis Zabarauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Su G.Krasausku naujajam prezidentui atsisveikinti buvo nesunku, nes nuo šių metų Prezidento kanceliarijos kanclerio pareigybė tapo politinio pasitikėjimo postu. Žinoma, prezidentas galėjo pasiūlyti G.Krasauskui pasilikti, tačiau to nepadarė.

Jam buvo pasiūlytos žemesnės – vicekanclerio pareigos. Tačiau G.Krasauskas naujos kanclerės A.Budrytės pavaduotoju išdirbo neilgai – mažiau nei tris mėnesius.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Inauguracijos komisijos pirmininkė Algė Budrytė
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Inauguracijos komisijos pirmininkė Algė Budrytė

Nuo spalio 1 dienos kaitumo būdu jis pasiprašė būti perkeltas į kitas pareigas ir tapo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vyriausiuoju patarėju.

Konkursas šioms pareigoms užimti nebuvo organizuojamas.

Čia jau klostytųsi asmeninis pokalbis, o kai jūs esate žurnalistė, tai, žinot, čia kitas yra aspektas visai.

Anot ministerijos, G.Krasauskas koordinuos mokytojų bei pagalbos mokiniui specialistų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo, švietimo įstaigų vadovų karjeros, regioninės švietimo politikos klausimus.

„Mokytojų bei mokyklų vadovų rengimo, pritraukimo klausimas pastaruoju metu itin aktualus, dabar ministerija rengia teisės aktų, reglamentuojančių mokyklų vadovų veiklą, korekcijas, nagrinėjami mokyklų tinklo tobulinimo modeliai“, – nurodo ministerija.

G.Krasauskas apie priežastis: „Asmeninis pokalbis“

Pats G.Krasauskas 15min nenoriai pasakojo, kodėl nutarė palikti prezidentūrą.

„Čia jau klostytųsi asmeninis pokalbis, o kai jūs esate žurnalistė, tai, žinot, čia kitas yra aspektas visai. Aš kadangi esu žmogus iš švietimo sistemos, tai manau, kad sveika tuos darbus keisti, projektus. Manau, kad tik į naudą yra“, – aiškino jis.

Klausiamas, ar jam nebuvo pasiūlyta iš prezidentūroje išeiti, buvęs vicekancleris tikino, kad sprendimą tikrai priėmė pats.

„Ne, ne (neišprašė – red. past.). Tai natūralu, kad žmogui reikia pokyčių. Jūs juk irgi esate taip pat keitusi darbus, tai mano atveju – lygiai taip pat“, – kalbėjo G.Krasauskas.

Visgi jis pripažino, kad naujame darbe uždirbs mažiau nei prezidentūroje. Tiesa, pridūrė, kad dirba ne tik dėl algos.

„Mes ne apie atlyginimą kalbame. Kažkiek sumažėjo tas atlyginimas, bet ne tiek, kad... Vis tiek žmogus vertina visus aspektus, kiek ko gali daryti. Ne tik finansiškai vertina“, – teigė jis.

G.Krasauskas yra pedagogas, turi vadybinio darbo patirties, yra dirbęs mokytoju, mokyklos direktoriumi, Švietimo ir mokslo ministerijos Mokytojų kompetencijos centro direktoriumi – tokius naujo darbuotojo privalumus išdėstė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Pagyrų G.Krasauskui išsakė ir prezidentūra. Pasak prezidento atstovo spaudai Antano Bubnelio, jis – ilgametis prezidentūros darbuotojas, 12 metų puikiai vykdęs savo pareigas šioje institucijoje.

Trys mėnesiai – minus penki darbuotojai

Bet G.Krasauskas – ne vienintelis palikęs prezidentūrą po liepos 12-osios. Iš darbo prezidento kanceliarijoje mažiau nei per tris G.Nausėdos darbo mėnesius išėjo dar 4 darbuotojai – du išėjo į pensiją ir dar du darbą paliko savo noru.

Šie darbuotojai dirbo Vidaus audito, Bendrųjų reikalų, Vertimų ir informacijos skyriuje bei Kanceliarijos kanclerio biure.

Daugiau informacijos apie šių darbuotojų darbo stažą ir pareigas prezidentūra pateikti atsisakė dėl asmens duomenų apsaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius