Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 22

G.Landsbergis: bendradarbiavimą su Liberalų sąjūdžiu tęsime ir toliau

Valdantieji konservatoriai ir toliau bendradarbiaus su apkaltinamąjį nuosprendį politinės korupcijos byloje išgirdusiu Liberalų sąjūdžiu, sako Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Viktorija Čmilytė-Nielsen, perėmusi vadovauti partijai, atvertė naują puslapį ir pasikliovėme jos lyderyste. TS-LKD tuo kliovėsi sudarydama koaliciją“, – LRT sakė konservatorių lyderis, pridurdamas, kad prieš tai partijos bendradarbiavo ir dirbdamos opozicijoje, nors byla jau buvo prasidėjusi.

VIDEO: Seimo pirmininkės V.Čmilytės-Nielsen komentaras po „MG Baltic“ bylos nuosprendžio

„Manau, vis dėlto, tą bendradarbiavimą tęsime ir toliau. Kita vertus, nereikia pamiršti, kad yra aukštesnė instancija ir tą teisingumo kelią, įstatymais numatytą, jie ketina tęsti. Vis dėlto akcentuočiau, kad kaltieji yra atrasti, atsakomybė yra prisiimta, dėtos ir dedamos pastangos, kad tai nesikartotų. Visiems kitiems, veikiantiems politikoje, tai yra priminimas, kad Lietuvos teisingumo sistema viekianti, ji geba būti efektyvi. Užtrunka, bet teisingumą vykdo“, – kalbėjo G.Landsbergis.

BNS primena, kad Apeliacinis teismas trečiadienį nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, daliai jų skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai skirtos atitinkamai beveik 377 tūkst. ir daugiau nei 301 tūkst. eurų baudos.

Buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui apeliacinės instancijos teismo sprendimu skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir beveik 19 tūkst. eurų bauda, buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui – pusšeštų metų laisvės atėmimo.

Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys taip pat pripažintas kaltu, jam skirti ketveri metai ir šeši mėnesiai laisvės atėmimo.

Buvusiems liberalams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui skirtos atitinkamai beveik 19 tūkst. ir daugiau nei 15 tūkst. eurų baudos. G.Steponavičius buvo nuteistas dėl piktnaudžiavimo, nesant kyšininkavimo požymių.

Apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėja iš karto, paskelbimo dieną, bet dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius