Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 19

G.Landsbergis dalyvaus ES Užsienio reikalų taryboje

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje Liuksemburge, kurioje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, ES santykius su Egiptu bei situaciją Afrikos kyšulyje, sekmadienį pranešė ministerija.
Gabrieliaus Landsbergio ir Michailo Chodorkovskio spaudos konferencija
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

ES užsienio reikalų ministrai aptars padėtį Ukrainoje, Rusijos agresijos globalias pasekmes ir jos įtaką pasaulinei maisto krizei bei ES tolesnius veiksmus ir atsaką, ypač stiprinant ES strateginę komunikaciją kovojant su Rusijos dezinformacija.

Užsienio reikalų tarybos metu ministrai susitiks su Egipto užsienio reikalų ministru Samehu Shoukry ir aptars ES ir Egipto bendradarbiavimo prioritetus, pasirengimą Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijai, jos tikslus bei bendras pastangas, ieškant efektyvių maisto krizės sprendimų.

Ministrai taip pat apsikeis nuomonėmis dėl situacijos Afrikos kyšulyje, kur humanitarinė situacija buvo viena sudėtingiausių ir šiuo metu tik gilėja dėl Rusijos karo Ukrainoje sukeltos maisto krizės.

Taip pat Užsienio reikalų tarybos paraštėse G.Landsbergis susitiks su Egipto užsienio reikalų ministru S.Shoukry aptarti Rusijos agresijos pasekmes maisto produktų tiekimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius