-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 23

G.Landsbergis diplomatų ir užsienio lietuvių susitikimo dalyvius kvietė stiprinti saitus

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sveikindamas šią savaitę Vokietijoje vykusio diplomatų ir užsienio tautiečių bendruomenių susitikimo dalyvius kvietė stiprinti lietuvius pasaulyje vienijančios tapatybės saitus.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Mes, lietuviai, geriau nei bet kas kitas suprantame įvykių Ukrainoje tragizmą, nes ir mūsų pačių istorijoje netrūko klastingų vingių. Šiandien, kai branduolinio ir energetinio šantažo sąlygomis turime ginti ir stiprinti Lietuvos valstybingumą, svarbu prisiminti, kad mūsų Tautos stiprybė glūdi vienybėje. Todėl būtina stiprinti mus visus jungiančius tapatybės saitus“, ‒ sakoma ministro sveikinime.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), spalio 21‒23 dienomis Hiutenfelde, Vokietijoje, vykusiame Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovų ir lietuvių bendruomenių lyderių Europoje suvažiavime dalyvavo 23 diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovai ir per 20 diasporos organizacijų atstovų iš 15 Europos šalių.

Pabrėžė lietuvių vienybės svarbą

Suvažiavimo dalyviams skirtame sveikinimo žodyje užsienio reikalų ministras G.Landsbergis pabrėžė lietuvių vienybės ir tvirto diasporos ryšio su Lietuva svarbą Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis

Ministras taip pat dėkojo Lietuvos diasporos atstovams už aktyvią paramą su Rusijos agresija kovojančiai Ukrainai, kvietė ją tęsti ir stiprinti, pabrėžė diasporos įsitraukimo siekiant įgyvendinti Lietuvai svarbius tikslus svarbą.

Renginio metu už ypatingus nuopelnus ir indėlį į nepriklausomos Lietuvos kūrimą Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklo „Už pasaulio lietuvių nuopelnus“ Aukso Vyčio apdovanojimas įteiktas Vokietijos lietuvių bendruomenei.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija

Garbės ženklo medaliu apdovanota ilgametė Vokietijos lietuvių bendruomenės valdybos, Vasario 16-osios gimnazijos kuratorijos, Lietuvių kultūros instituto valdybos narė Marija Ramunė Dambriūnas-Schmidt.

Suvažiavimo dalyviams taip pat pristatyta Užsienio reikalų ministerijos nauja iniciatyva – garbės ženklelis „Lietuvių kalbos ambasadorius“, kuris bus skiriamas lituanistinio švietimo mokyklų specialistams, steigėjams ir rėmėjams už darbą, puoselėjant lietuvių kalbą užsienyje, įteikiant juos renginyje dalyvavusiems lituanistinių mokyklų vadovams ir aktyviems rėmėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius