-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 19

G.Landsbergis į migrantus kreipėsi arabiškai ir kurdiškai: nevažiuokite į Europą nelegaliai, nes vis tiek teks grįžti

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis feisbuke arabiškai ir kurdiškai kreipėsi žmones iš Artimųjų Rytų, svarstančius nelegaliai per kaimyninę Baltarusiją kirsti mūsų valstybės sieną. Jis pabrėžia, kad į Europą patenkama tik legaliu būdu. Kartu ministras ragina netikėti apgavikais, nevažiuokite į Europą nelegaliai, nes vis tiek teks grįžti.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po įrašo arabiškai, komentare G.Landsbergis pateikė ir lietuvišką vertimą.

Jis rašo, kad pastarosiomis dienomis gavo šimtus žinučių iš arabiškai kalbančių žmonių. Anot ministro, tekstas daugmaž visur panašus – mes, irakiečiai, bėgame nuo pavojų, norime patekti į jūsų šalį.

Kai kurie esą parašo ir daugiau – Lietuva neturtinga valstybė, jūs mūsų nedominate, norime gyventi Europos Sąjungoje – leiskite mums kirsti jūsų valstybę.

„Kadangi su žinutėmis sulaukiau ir daug sekėjų iš Artimųjų Rytų valstybių pamaniau, kad reiktų žinutės ir naujai nusprendusiems sekti, kad daugeliui Jūsų trūksta informacijos ir dėl to Jūsų ir jūsų šeima praras daug pinigų (Jei jie ne trolių fabriko darbininkai). Todėl surašėme žinutę arabiškai, kurdiškai ir angliškai, kad jomis būtų lengva dalintis“, – rašo G.Landsbergis.

Kreipdamasis į galvojančius per Baltarusiją nelegaliai kirsti Lietuvos sieną, užsienio reikalų ministras rašo, kad šiuos žmones norima apgauti, pasisavinti jų pinigus, pasinaudodami patiklumu arba neišmanymu.

„Jums pažada, kad jūs galėsite susimokėję didžiulius pinigus – žinome, kad mokate tūkstančius eurų, atvykti iki Europos Sąjungos. Jums sako, kad galėsite čia dirbti ir gyventi, o jie užtikrins, kad jūs kirstumėte sieną.

Atskrisite į Baltarusiją, nusileisite Minske ir po kelių dienų apgavikai, kurie glaudžiai dirba su nusikaltėliais ir Baltarusijos diktatoriumi Lukašenka, jus naktį atveš prie Europos Sąjungos sienos. Paleis miške ir pasakys – eikite ten, ten niekas nesaugo, ten Europa“, – dėsto G.Landsbergis.

Tačiau, anot jo, čia „jus sulaikys pasienio apsauga, įkurdins palapinių stovykloje“.

Taip pat jis įspėja, kad kadangi mūsų valstybės sieną kirto nelegaliai – tapo gudraus nusikaltimo bendrininkais, deja, beveik niekas iš tų žmonių negaus politinio pabėgėlio statuso.

„Jūs gyvensite palapinių miestelyje tol, kol rasime būdą jus grąžinti namo. Ir jūs grįšite. Tik jau be pinigų, kuriuos sumokėjote. Jūs nepateksite toliau į Europą. Net jei pabėgsite arba mūsų policija, ar mūsų valstybės kaimynai jus grąžins atgal, nes toks mūsų įsipareigojimas – priimančioji valstybė atsako už tuos, kurie į ją pateko.

Į Europą patenkama tik legaliu būdu. Netikėkit apgavikais, nevažiuokite į Europą nelegaliai, nes vis tiek teks grįžti.

Jie jums meluoja. Netapkite nusikaltimo bendrininkais“, – pabrėžia G.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius