Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis: lenkų ūkininkų blokada kelia klausimų ir dėl Lietuvos nacionalinio saugumo

Lenkijos ūkininkams blokada Lietuvos ir Lenkijos pasienyje kelia klausimų ir dėl Lietuvos nacionalinio saugumo, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Didžiausias mūsų susirūpinimas yra tai, kad tiek blokada Ukrainos ir Lenkijos pasienyje, tiek ir blokada Suvalkų koridoriuje iš esmės tiesiogiai siejasi su nacionaliniu saugumu“, – penktadienį LRT laidai „Dienos tema“ sakė ministras.

„Įsivaizduokite, jeigu šiandien vyktų kad ir pratybos ir į Lietuvą turėtų patekti Vokietijos technika, kuri atvažiuoja būtent tuo keliu, kuris yra blokuojamas, ir ūkininkai pasako, kad jie dabar tikrins, ar tai yra tikrai ta technika. Tai siejasi su mūsų nacionaliniu saugumu“, – pridūrė jis.

Lenkijos ūkininkai penktadienį pradėjo iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu.

Lenkai savaitę žada tikrinti, ką iš Lietuvos į Lenkiją veža vilkikai. Jie nuogąstauja, kad dalis Ukrainos grūdų iš Lietuvos vėl grįžta į Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius