Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 12

G.Landsbergis nebekelia sąlygų dėl Seimo rinkimų – kandidatuos

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas europarlamentaras Gabrielius Landsbergis sako kandidatuosiantis į Seimą ir teigia, kad niekada nesvarstė kitokio varianto.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mano nuostata labai aiški – kandidatuosiu į Seimą. Niekada nesvarsčiau varianto nedalyvauti Seimo rinkimuose, juo labiau esu iškeltas Žaliakalnio–Centro vienmandatėje apygardoje kandidatu“, – laiške partijos nariams rašė konservatorių lyderis. Laiško kopiją turi BNS.

„Žiniasklaida mėgsta ir siekia pateikti dėmesį labiau patraukiančias antraštes, tačiau turinio požiūriu jokių naujienų ar pozicijos pasikeitimų nėra ir neturėtų būti“, – teigė G.Landsbergis.

Praėjusią savaitę klausiamas dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose, G.Landsbergis aiškino, kad jo kandidatavimas priklausys nuo to, ar partijos nariai reitinguos jį pirmu numeriu kandidatų sąraše daugiamandatėje apygardoje: „Jeigu partija patikės man vesti sąrašą, tai tada aš grįžtu iš Europos Parlamento tą sąrašą vesti. Tai daugiau teorinis klausimas šiuo metu, bet aš tokią formuluotę palieku.“

Tačiau paklaustas, ar dalyvaus rinkimuose, jeigu partijos sąraše nebus pirmoje vietoje, G.Landsbergis penktadienį išsisuko nuo tiesaus atsakymo: „Kol kas dar yra per anksti kalbėti.“

Iki šiol konservatorių partijos pirmininkai, sudarant kandidatų sąrašą į Seimą, nebūdavo reitinguojami. Pavyzdžiui, 2012 metais pirma ir antra vietos sąraše tuometiniam lyderiui Andriui Kubiliui bei jo pavaduotojai Irenai Degutienei teko be konkurencijos. Ta pati tvarka buvo ir prieš 2008 metų rinkimus. Tuomet nereitinguoti buvo A.Kubilius ir Valentinas Stundys.

Dabartinis konservatorių lyderis sako, kad, stiprinant demokratinius procesus partijoje, šiemet Seimo rinkimų sąraše turėtų būti reitinguojamos visos vietos.

„Tokiu būdu išsiskirsime iš kitų Lietuvos partijų kaip demokratiškiausia organizacija bei išvengsime bet kokių galimų politinių priešininkų interpretacijų, kad pirmininkas asmeniškai privilegijuotas ar vengia partiečių vertinimo. Kartu tai būtų ir būdas partiečiams išreikšti savo požiūrį į vykdomas permainas ir plataus atsinaujinimo kursą“, – laiške partijos nariams rašo G.Landsbergis.

Seimas lapkričio viduryje priėmė pataisas, kuriose numatyta, kad Europos Parlamento ir savivaldybės tarybų narių įgaliojimai būtų automatiškai naikinami, jei jie būtų išrenkami Seimo nariais. Iki šiol išrinkti politikai galėjo pasirinkti, ar pasilikti tarybos ar europarlamentaro mandatą, ar eiti į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius