-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis: nemanau, kad Europos lyderiai gali sutarti dėl karių dislokavimo Ukrainoje

Lietuvos užsienio reikalų ministras sako nemanantis, kad Europos šalių lyderiai gali rasti vieningą poziciją dėl karinių pajėgų dislokavimo Ukrainoje.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Netikiu, kad yra galimybė sutarti dėl to. Praeityje įrodėme, kad negalime sutarti dėl mažiau jautrių klausimų, tad nemanau, kad galėtume sutarti dėl šito“, – žurnalistams sakė į Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybą Briuselyje atvykęs G.Landsbergis.

Taip jis sakė paklaustas, ar Europos šalių lyderiai aptars vieningą poziciją dėl karių dislokavimo Ukrainoje.

„Kalbant apie mano šalį, esame pasiruošė svarstyti visus variantus ir dalyvauti koalicijose, kurios padeda Ukrainai laimėti šį karą“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Pasak jo, pirmadienį vykstanti ES Užsienio reikalų taryba suteikia progą vėl kalbėti apie Rusijos karą prieš Ukrainą, „pasveikinti ukrainiečius už jų pasiekimus nepaisant mūsų nesugebėjimo pasiūlyti pagalbą“.

„Kita vertus, kalbėsime apie dalykus, kurių negalime duoti Ukrainai. Negalime sutarti dėl naujo sankcijų paketo. Akivaizdžiai, yra sunkumų rasti datą tarpvalstybinei konferencijai, kuri duotų pradžią Ukrainos narystės deryboms, taip pat negalime sutarti dėl papildomo karinės paramos Ukrainai ir daug kitų dalykų“, – teigė užsienio reikalų ministras.

„Yra gerų dalykų ir yra kaip visad, iš savo pusės ne tik atkreipsime dėmesį į situaciją Ukrainoje, bet būsime kiek labiau politiški ir pasiūlysime savo paramą“, – pridūrė G.Landsbergis.

Užsienio reikalų taryboje pirmadienį numatomos diskusijos apie Rusijos agresiją prieš Ukrainą, Baltarusiją ir padėtį Artimuosiuose Rytuose. Taip pat vyks neformali ministrų diskusija su JAV Valstybės sekretoriumi Anthony Blinkenu, kuris dalyvaus nuotoliu.

Antradienį G.Landsbergis dalyvaus Europos Parlamento (EP) Užsienio reikalų komiteto rengiamoje diskusijoje su EP nariais apie būsimą ES plėtrą, kurios metu akcentuos būtinybę kuo greičiau pradėti narystės derybas su Ukraina ir Moldova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius