-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 23

Gabrielius Landsbergis pareikalavo ES komisaro apginti Moldovą

Europos Parlamento Tarptautinės prekybos komiteto posėdyje Briuselyje Lietuvos europarlamentaras Gabrielius Landsbergis pareikalavo į posėdį iškviesto ES Prekybos komisaro Karelo de Guchto padėti Moldovai dėl prieš ją vykdomo Rusijos prekybinio karo bei parengti instrumentus, kaip būtų ginamos visos ES narės ir partnerės.
Moldovos vėliava
Moldovos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Praėjusį mėnesį ES pasirašius laisvosios prekybos ir politinio bendradarbiavimo susitarimus su Gruzija, Moldova ir Ukraina, keršydama šioms šalims, Rusija atnaujino prieš jas „prekybinius karus“. Iš esmės analogiškas sankcijas pernai ir šiemet yra patyrusios ir ES šalys, įskaitant Lietuvą. Akivaizdu, kad Rusija ne tik kariuomenę ar energetiką, bet ir prekybą naudoja kaip politinio spaudimo ginklą. Todėl būtini konkretūs ir neatideliotini ES žingsniai bei instrumentai, kaip užtikrinti prekybinį saugumą ir padėti ne tik ES, bet ir laisvą prekybą su mumis pasirinkusioms mūsų partnerėms“, – kreipėsi į komisarą G.Landsbergis.

Kaip posėdyje kolegas informavo G.Landsbergis, prieš dvi savaites buvo uždraustas Moldovos vaisių eksportas į Rusiją bei parengtas nurodymas papildomais muitais apmokestinti Moldovos vyną ir mėsą.

Ukraina dėl savo sprendimų pasirinkti partnersytę su ES ne tik patyrė Krymo okupaciją ir Rusijos remiamų teroristų išpuolius, bet ir toliau kenčia nuo prekybinių sankcijų –  nuo rugpjūčio pirmos Rusija nebeįsileis į savo rinką ir Ukrainos pieno produktų.

Atsakydamas į G.Landsbergio kreipimąsi ES prekybos komisaras Karelas de Guchtas pažadėjo pačiu artimiausiu laiku parengti ir informuoti apie atsakomuosius ES žingsnius bei būsimą paramą Moldovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius