-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 18

G.Landsbergis: prezidentas nesinaudoja galimybe spręsti E.Bajarūno klausimą

Prezidentas Gitanas Nausėda nesinaudoja galimybe konstruktyviai spręsti kaltinimų mobingu sulaukusio ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno klausimą, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taip jis reagavo į šalies vadovo pareiškimą, kad sprendimas iškviesti ambasadorių konsultacijoms į Vilnių yra pusinis.

„Nesiimsiu komentuoti prezidento pasakymų. Yra būdas prezidentui konstruktyviai sudalyvauti šito klausimo sprendime, prezidentas kol kas nesirenka to būdo, – žurnalistams trečiadienį sakė G.Landsbergis. – Mano pareiga yra užtikrinti, kad darbas ambasadoje, kuris yra šiaip sustojęs ar bent jau pristabdytas – turbūt taip teisingiau būtų pasakyti, kad jis būtų atnaujintas maksimaliai greitai ir kad žmonės jaustųsi saugūs.“

E.Bajarūnas prieš kurį laiką sulaukė ambasados Londone darbuotojų kaltinimų dėl netinkamo elgesio, darbo sąlygų. Skundų tyrimą atlikusi Užsienio reikalų ministerijos Generalinė inspekcija nustatė pažeidimų ir pasiūlė spręsti dėl E.Bajarūno tinkamumo vadovauti ambasadai.

Prezidentūrai raginant atlikti tarnybinį tyrimą dėl E.Bajarūno, užsienio reikalų ministras pakartojo ministerijos kanclerės Ingos Černiuk anksčiau išsakytą poziciją, kad patikrinimas dėl jo veiklos jau buvo atliktas pagal galiojančius teisės aktus.

Prezidento patarėja trečiadienį pareiškė, jog tarnybinio tyrimo iki šiol nebuvo, o Generalinės inspekcijos raštas remiasi „neįvardintais žmonėmis, šaltiniais“, be to, buvo iš karto nutekintas žiniasklaidai.

„Galima atlikti gal ir tris patikrinimus. Yra atliktas vienas patikrinimas ir tada reikia kelti labai pagrindinį klausimą: jeigu yra Užsienio reikalų ministerijoje institucija kaip generalinis inspektorius, yra teisės aktai vidiniai, kurie numato tokio pobūdžio tyrimų atlikimą. Yra žmonių skundai – ne proginiai, ne politiniai – skundai, besikreipiantys pagalbos, – kalbėjo G.Landsbergis. – Ne fakto konstatavimas, kad žmogus kažką tai sau padarė, atsitiko kažkokia didelė tragedija arba nelaimė, bet tada, kai žmogus pakelia ranką ir sako: yra negerai.“

„Yra instrukcijos, inspektorius atlieka tyrimą, nustato – tikrai yra negerai. Pateikia išvadą. Tai mano klausimas yra tas: ar aš turėčiau dabar nepasitikėti kaip įstaigos vadovas tyrimu atliktu?“ – retoriškai klausė jis.

Pats E.Bajarūnas tvirtina patiriantis Užsienio reikalų ministerijos psichologinį smurtą, nes nutekinant informaciją žiniasklaidai kenkiama jo reputacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius