-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 04 13

G.Landsbergis situaciją Ukrainoje aptarė su NATO generaliniu sekretoriumi

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu aptarė Rusijos veiksmus, telkiant karines pajėgas pasienyje su Ukraina ir aneksuotame Krymo pusiasalyje.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė ministerija, Lietuvos diplomatijos vadovas atkreipė dėmesį į padažnėjusius paliaubų pažeidimus Donbaso regione ir suaktyvėjusią Rusijos dezinformacijos kampaniją, kaltinant Ukrainą dėl situacijos eskalavimo.

G.Landsbergis pažymėjo, kad reikia įdėmiai sekti situaciją ir siųsti aiškią žinią apie galimas pasekmes.

Ministras taip pat pabrėžė, kad kiekviena šalis yra laisva pasirinkti užsienio politikos kelią, todėl Lietuva ir toliau politiškai ir praktiškai rems Ukrainos siekį tapti NATO bei Europos Sąjungos nare.

Ketvirtadienį G.Landsbergis su vizitu lankysis Kijeve.

Ukraina kaltina Rusiją telkiant tūkstančius karių prie rytinės sienos, taip pat aneksuotame Kryme. Pranešimų apie pajėgų telkimą pasirodė Ukrainos rytuose įsiplieskus kruviniems susirėmimams su Rusijos remiamais separatistais.

Baltieji rūmai praėjusią savaitę pranešė, kad rusų karių šalia Ukrainos sienos dabar dislokuota daugiau nei bet kada nuo 2014 metų, kai įsiplieskė konfliktas Maskvai užėmus Krymo pusiasalį.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) perspėjo, kad Rusijai grės „pasekmės“, jei ji „agresyviai“ elgsis Ukrainos atžvilgiu.

Kremlius kariuomenės manevrų neneigia, bet pareiškė neartėjantis prie karo su Ukraina, taip pat pabrėžė, kad „neliks abejingas“ dėl rusakalbių likimo konflikto draskomame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius