-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 19

G.Landsbergis siūlo, kad į Baltarusiją skraidančios avialinijos negalėtų skristi į ES

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis siūlo nustatyti, kad avialinijos, kurios skraido į Minską, negalėtų skraidyti į Europos Sąjungą (ES). G.Landsbergio teigimu, statydami sieną už 150 mln. eurų mes tam tikra prasme subsidijuojame tų avialinijų verslą.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienį G.Landsbergis dalyvavo Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboj, kur aptarti ir migracijos klausimai.

„Lietuvos, Latvijos, Lenkijos pasienyje vykstanti krizė niekur neatsitraukė. Tiesą sakant, mes matome signalų, kad kai kurie dalykai net yra pablogėję – klimato sąlygos, akivaizdu, kad blogėja“, – antradienį žurnalistams Seime sakė ministras.

G.Landsbergis teigė iškėlęs klausimą, kad Europos Komisija peržiūrėtų savo prioritetus ir grąžinti migracijos klausimą prie pagrindinių.

„Yra ir politinės priemonės, kurių galima imtis. Viena iš jų – skrydžių stabdymas. Pavyko Irako avialinijas įtikinti, kad jos nebeskraidytų, tas pats buvo padaryta su Jordanijos avialinijomis, skrydžiai buvo sustabdyti, tačiau kiekvieną savaitę atsiranda naujų skrydžių. Mes sekame bilietų pardavimus ir matome, kad yra nauji bilietai pardavinėjai. EK, bėgiodama paskui kiekvieną avialiniją, mėgina ją sustabdyti – tai užtrunka labai ilgai“, – kalbėjo jis.

Tam tikra sankcija, plačiai apimanti

Dėl to G.Landsbergis teigia pasiūlęs, kad tos avialinijos, kurios skraido į Minską, negalėtų skraidyti į Europos Sąjungą (ES).

„Tam tikra sankcija, plačiai apimanti“, – kalbėjo jis.

Subsidijuojame avialinijų verslą

G.Landsbergio teigimu, statydami sieną už 150 mln. eurų mes tam tikra prasme subsidijuojame tų avialinijų verslą.

„Jos uždirba iš migrantų atvežimo į Minską, o mes išleidžiame savo mokesčių mokėtojų pinigus tam, kad tuos migrantus sustabdytume. Man atrodo tai yra nepriimtina. Lietuva viena to sustabdyti negali, tam reikalinga EK pagalba“, – pabrėžė politikas.

Jis pridūrė sulaukęs palaikymo, ypač iš tų valstybių, kurios susiduria su migracijos iššūkiais.

„Svarbiausia, aišku, buvo Vokietijos palaikymas“, – sakė jis.

Politiko manymu, jei ES galėjo priimti sankcijas Aliaksandro Lukašenkos režimui, ji gali susitarti ir dėl kitokių priemonių.

„ES, kai nori, tai gali įkurti tam tikrus naujus instrumentus, reaguodama į besikeičiančią situaciją. Ta situacija yra dabar, yra nauja, jos anksčiau nebuvo, reikia naujų instrumentų ir juos privalome turėti greit, dėl to, kad žiema yra labai arti“, – pabrėžė jis.

G.Landsbergio teigimu, jei ši žiema bus tokia pat šalta, kokia buvo pernai, laukia daug problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius