Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 13

G.Landsbergis su naujuoju Lenkijos diplomatijos vadovu aptarė ryšius, paramą Ukrainai

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su naujuoju Lenkijos kolega Radoslawu Sikorskiu trečiadienį aptarė dvišalius ir regioninius ryšius, paramą su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Apie įvykusį jų pokalbį telefonu BNS patvirtino G. Landsbergio atstovė spaudai Paulina Levickytė.

„G.Landsbergis pasveikino naujai paskirtą Lenkijos užsienio reikalų ministrą Radoslawą Sikorskį. Ministrai telefonu aptarė dvišalį ir regioninį bendradarbiavimą, visapusės paramos Ukrainai užtikrinimą“, – BNS sakė P.Levickytė.

Pasak jos, G.Landsbergis pokalbio metu pabrėžė, jog Lietuva ir Lenkija yra strateginės partnerės ir bendramintės daugeliu tarptautinės darbotvarkės klausimų.

Ministras padėkojo R.Sikorskiui už Lenkijos indėlį stiprinant regiono saugumą ir pažymėjo, kad tolesnis bendradarbiavimas gynybos ir saugumo srityje išlieka svarbiu prioritetu, sakė atstovė spaudai.

R.Sikorskis dirbs trečiadienį prisiekusioje naujojoje Donaldo Tusko vadovaujamoje Lenkijos Vyriausybėje.

D.Tuskas jau vadovavo Lenkijos vyriausybei 2007–2014 metais, tačiau tuo metu dvišalius santykius temdė nesutarimai dėl Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ investicijų ir lenkų tautinės mažumos padėties.

R.Sikorskis tais metais irgi dirbo užsienio reikalų ministru ir, tuometinių stebėtojų teigimu, buvo itin kategoriškai nusiteikęs Lietuvos atžvilgiu. Jis yra sakęs, kad neatvyks į Lietuvą, kol šalyje nebus išspręsti tautinių mažumų klausimai.

2017 metais Lenkijos žiniasklaidos paviešintuose slapta įrašyto pokalbio fragmentuose R.Sikorskis „Orlen“ vadovui Jacekui Krawiecui sakė norintis „paauklėti lietuvius“.

G.Landsbergis trečiadienį BNS sakė, kad jo santykiai su R.Sikorskiu yra puikūs, ir tvirtino besitikintis santykiuose su Varšuva žiūrėti į ateitį ir išvengti praeities nuoskaudų.

D.Tusko vadovaujama koalicija Lenkijos valdžioje pakeitė dešinąją partiją „Teisė ir teisingumas“ (PiS).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius