Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis su Nepalo ministru aptarė dvišalius santykius, saugumą regione ir pasaulyje

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis saugumo konferencijos „Raisinos Dialogas“ paraštėse trečiadienį susitiko su kolega Nepalo ministru Narayan Prakash Saud.
URM nuotr. G. Landsbergis ir Nepalo ministras
URM nuotr. G. Landsbergis ir Nepalo ministras

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, susitikimo metu aptartos galimybės plėtoti Lietuvos ir Nepalo dvišalius santykius, ypač ekonomikos, švietimo bei kultūros srityse. Kalbėta apie būtinybę toliau remti Ukrainą bei tarptautinėmis taisyklėmis grindžiamos pasaulio tvarkos svarbą užtikrinant saugumą regione ir pasaulyje.

„Mūsų šalys remiasi taisyklėmis pagrįsta tarptautine tvarka, siekdamos užtikrinti mūsų žmonių saugumą ir gerovę. Nesvarbu, ar tai būtų Rusijos agresija prieš Ukrainą, konfliktas Artimuosiuose Rytuose, ar būsima krizė, kiekvienas tarptautinės tvarkos pažeidimas turės įtakos mums visiems“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

G.Landsbergis teigė, kad abi šalys yra suinteresuotos diversifikuoti tiekimo grandines, stiprinti kibernetinį saugumą ir didinti atsparumą hibridinėms grėsmėms.

„Tiekimo kelių diversifikavimas ir atsparumas hibridinėms grėsmėms tampa kritine sąlyga, užtikrinančia ekonominį stabilumą ir tvarų šalių vystymąsi“, – kalbėjo ministras.

Kaip skelbia ministerija, Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat pristatė neseniai priimtą Lietuvos Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategiją „Už saugesnę, atsparesnę ir ekonominį augimą užtikrinančią ateitį“. Pasak jo, strategijoje nustatomi esminiai Lietuvos veikimo regione interesai, įtvirtinamos prioritetinės veiklos kryptys, viena jų – Nepalas.

Susitikime taip pat akcentuotas Lietuvos bei Nepalo akademinis bendradarbiavimas, gilus lietuvių ir sanskrito kalbos ryšys.

Ministras pasidžiaugė nuolat augančiu akademiniu bendradarbiavimu tarp šalių, kurį žymi mokslininkų ir studentų mainai tarp Lietuvos ir Nepalo universitetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius