Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Landsbergis su Rumunijos kolege aptarė, kaip stiprinti NATO Rytų flangą

Bukarešte viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su Rumunijos kolege Luminița-Teodora Odobescu (Luminica Teodora Odobesku) trečiadienį aptarė priemones, kaip stiprinti atgrasymą ir gynybą NATO Rytų flange.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vašingtono NATO viršūnių susitikime būtini sprendimai, stiprinantys Rytų flango valstybių saugumą. Lietuvos ir Rumunijos pozicijos šiais klausimais ypač artimos, todėl kartu turime burti bendraminčius ir siekti ambicingų sprendimų“, – teigė G. Landsbergis.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), ministrai taip pat sutarė siekti užtikrinti tvarų, nuspėjamą ir ilgalaikį įsipareigojimą teikti karinę paramą Ukrainai

„Nedelsiant turime rasti būdus, kaip užtikrinti  ginkluotės ir amunicijos gamybą ir tiekimą Ukrainai – tai mūsų bendras (ES) įsipareigojimas, kuris turi būti vykdomas itin skubiai ir pasitelkiant ES instrumentus ”, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Lietuvos ir Rumunijos užsienio reikalų ministrai taip pat išsakė paramą Ukrainos ir Moldovos siekiui tapti Europos Sąjungos narėmis.

G. Landsbergis Bukarešte dalyvauja didžiausios Europos Parlamento politinės grupės, Europos liaudies partijos kongrese.

G. Landsbergis Bukarešte trečiadienį kongreso paraštėse taip pat susitiks su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius