Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Landsbergis su Ukrainos gynybos ministru aptarė karo eigą, situaciją fronte

Lietuvos diplomatijos vadovas šeštadienį Ukrainoje su šios šalies gynybos ministru Rustemu Umerovu aptarę karo eigą ir situaciją fronte.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / BNS nuotr.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad Lietuva visuomet rems Ukrainą ir niekada nepritars bandymams spausti Kyjivą derėtis su agresore Rusija jos primetamomis sąlygomis.

„Dabar yra esminis pasirinkimo laikas. Su mūsų visų pagalba Ukraina gali laimėti ir tuomet turėsime naują taikos laikotarpį. Bet jeigu laiku nesimobilizuosime ir parama nepasieks Ukrainos – iššūkiai kils ne tik dabar už mus visus kovojančiai šaliai, net tik mūsų regionui, bet ir visai Europai“, – ministerijos pranešime sakė G. Landsbergis.

Politikai taip pat aptarė naujų kovos priemonių ir inovacijų svarbą karo lauke. Jie sutarė, kad Lietuva ir Ukraina turi bendradarbiauti gynybos pramonės, bepiločių įrenginių ir kitos modernios ginkluotės gamybos ir vystymo srityje.

G. Landsbergis pabrėžė, kad Lietuva ir toliau sieks maksimaliai atliepti būtiniausius Ukrainos karinius, humanitarinius, ekonominius, civilinės infrastruktūros atstatymo ir kitus poreikius ir ragins tai daryti ir sąjungininkus.

Beveik dvejus metus trunkanti Rusijos invazija Ukrainoje, analitikų vertinimu, atsidūrė aklavietėje, ilgai lauktam ukrainiečių kontrpuolimui pernai nesugebėjus pralaužti Kremliaus pajėgų gynybos.

Be kita ko, dėl politinių nesutarimų pastaruoju metu ėmė strigti JAV bei Europos Sąjungos finansinė parama Kyjivui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius