-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 06

G.Landsbergis susitiko su Latvijos Saeimos pirmininke Daiga Mierina

Spalio 6 d. Užsienio reikalų ministras G.Landsbergis susitiko su Vilniuje viešiančia Latvijos Saeimos pirmininke Daiga Mierina, rašoma ministerijos Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / URM nuotr.

Susitikimo metu buvo kalbėta apie pagalbą nuo Rusijos karinės agresijos besiginančiai Ukrainai, saugumo padėtį regione ir sankcijų Rusijai griežtinimo svarbą, Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimą „Rail Baltica“ projekte, nelegalių migrantų padėtį ties Latvijos ir Baltarusijos valstybės siena bei kitus aktualius dvišalių santykių klausimus.

„Neabejoju, kad ir toliau vystysime glaudų bendradarbiavimą, skirsime nuolatinį dėmesį Baltijos regiono saugumui, kurį užtikriname kartu su NATO partneriais, toliau stiprinsime ir telksime paramą Ukrainai.

Ukrainos pergalė Rusijos pradėtame kare yra reikalinga ukrainiečiams ir visiems mums. Esu tikras, kad išliksime nesvyruojančiais Ukrainos rėmėjais. Lietuvos ir Latvijos, kaip ir viso regiono saugumas, priklauso nuo Ukrainos pergalės. Todėl turime išsaugoti Vakarų vienybę bei taip reikalingą kantrybę ir užtikrinti Ukrainos pergalę prieš agresorių“, – sakė G.Landsbergis.

Ministras pasveikino D.Mieriną rugsėjo 20 d. tapus Latvijos Saeimos pirmininke ir palinkėjo sklandaus darbo naujose pareigose, pasidžiaugė aktyviais bei šiltais Lietuvos ir Latvijos santykiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius