Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Landsbergis Švedijoje aptarė Baltijos jūros regiono stiprinimą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį lankėsi Švedijoje, su šalies vyriausybės nariais ir parlamentarais aprarė Baltijos jūros regiono saugumo stiprinimą, atgrasymo ir gynybos priemones.
G. Landsbergis ir T. Billstromas (URM nuotr.)
G. Landsbergis ir T. Billstromas (URM nuotr.)

Kaip skelbia Užsienio reikalų ministerija, G. Landsbergis Švedijoje susitiko su šalies ministru pirmininku Ulfu Kristerssonu, užsienio reikalų ministru Tobiasu Billströmu, gynybos ministru Pålu Jonsonu ir Švedijos parlamento nariais.

„Ir globalūs, ir Europai kylantys geopolitiniai iššūkiai – Rusijos karas prieš Ukrainą, strateginės infrastruktūros saugumas, energetinė nepriklausomybė dar labiau suartino Baltijos ir Šiaurės šalis, todėl ir toliau bendrai sieksime, kad regioninio bendradarbiavimo formatai būtų stiprinami, ypač regioninio saugumo srityje“, – URM pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Pasak ministro, Šiaurės ir Baltijos šalių aštuoneto (NB8) valstybės panašiai vertina egzistencines grėsmes regionui, todėl turi įtikinti partnerius mobilizuotis ir tęsti paramą Ukrainai.

„NB8 – tai bendrija, kurią vienija vertybinis pamatas, tai vieta, kurioje nereikia derėtis dėl paramos, tokių likę labai nedaug”, – sakė G. Landsbergis.

Jis teigė, kad būtina ir toliau izoliuoti agresorę Rusiją ir mažinti jos galimybes tęsti karą, ir akcentavo Europos Sąjungos sutarimo dėl finansinės ir karinės paramos Ukrainai svarbą.

„Turime sutelkti visas pastangas – politines, diplomatines, karines. Europos kontinento, kurio  neatsiejama dalis yra Ukraina, saugumą sustiprinsime tik veikdami išvien, kaip vertybių siejama sąjunga“, – tvirtino G. Landsbergis.

Lietuvos diplomatijos vadovas Švedijoje lankėsi į pabaigą einant jos stojimo į NATO procesui. 

Turkijos parlamentas antradienį ratifikavo Švedijos narystę. Tai dar turi padaryti Vengrija, tačiau šalies premjeras Viktoras Orbanas trečiadienį pareiškė paramą Stokholmo prisijungimui prie Aljanso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius