Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 23 /18:43

Baltijos šalių ministrai kviečia ES imtis sankcijų Rusijai dėl protestuotojų sulaikymų

Užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė griežtai smerkianti brutalios jėgos naudojimą prieš taikius protestuotojus Rusijoje. Vėliau užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pasidalijo Baltijos šalių užsienio reikalų ministrų pareiškimu, kuriame jie smerkia Rusijos veiksmus prieš šeštadienį kilusių protestų dalyvius ir kviečia Europos Sąjungą (ES) imtis bendrų „ribojimo priemonių“ prieš asmenis, atsakingus už šiuos sulaikymus.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai skelbiama bendrame ministrų pareiškime, kuriuo savo „Twitter“ paskyroje pasidalino Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Griežtai smerkiame taikių protestuotojų sulaikymus Rusijoje. Jie privalo būti paleisti nedelsiant. Mes visi Europos Sąjungoje turime būti ryžtingi priimant ribojančias priemones prieš Rusijos pareigūnus, atsakingus už areštus“, – sakoma pareiškime.

URM kiek anksčiau šeštadienį išplatintame pranešime teigia, kad griežtai smerkia brutalios jėgos naudojimą ir taikių demonstrantų suėmimus, pažeidžiančius žmogaus teisių ir įstatymo viršenybės principus.

„Raginame Rusijos Federacijos valdžią nedelsiant išlaisvinti visus suimtuosius ir užtikrinti, kad būtų gerbiamos žmonių teisės ir nevaržoma jų laisvė reikšti savo įsitikinimus“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Tarp daugiau nei tūkstančio šeštadienio protestuose sulaikytųjų asmenų yra ir Aleksejaus Navalno žmona Julija.

„Taikių protestuotojų, įskaitant Juliją Navalnają, sulaikymas ir areštas yra tolesnis silpnėjančio režimo ženklas. Kontrolė slysta, pone Putinai. Paleiskite savo žmones“,– savo „Twitter“ šeštadienį rašo G.Landsbergis.

Įvairiuose Rusijos miestuose vykstančiose palaikymo A.Navalnui protestuose sulaikyta per tūkstantį žmonių.

Visas naujienas apie įvykius Rusijoje sekite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius