Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 01 03

G.Landsbergis telefonu kalbėjosi su JAV Valstybės sekretoriumi A.Blinkenu

Sausio 3-iosios vakarą užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis telefonu kalbėjo su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu ir Bukarešto devintuko (B9) šalių užsienio reikalų ministrais.
Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio komentaras po susitikimo su Prezidentu
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

JAV Valstybės sekretoriaus iniciatyva vykusiame pokalbyje su B9 sąjungininkėmis – Bulgarija, Čekija, Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Rumunija, Slovakija ir Vengrija – buvo aptarta saugumo situacija NATO rytiniame flange ir Ukrainoje.

Pokalbio metu Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo vieningo atsako į Rusijos keliamas grėsmes svarbą. „Jokia šalis neturi veto teisės nepriklausomų valstybių ir jų suverenių pasirinkimų atžvilgiu. Rusija privalo vykdyti savo įsipareigojimus vadovaujantis tarptautine teise – gerbti valstybių suverenitetą ir teritorinį vientisumą bei atsisakyti ultimatumų ir grasinimų ar jėgos panaudojimo“, – teigė G.Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras akcentavo poreikį stiprinti NATO atgrasymo ir gynybos priemones Rytiniame aljanso flange, kartu įvertinant ir gilėjančią Rusijos ir Baltarusijos karinę integraciją. Ministras pabrėžė būtinybę tęsti praktinę ir politinę paramą Ukrainai.

G.Landsbergis taip pat padėkojo JAV už solidarumą ir paramą Lietuvai susidurianti su Kinijos politiniu ir ekonominiu spaudimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius