-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 09

G. Landsbergis vyksta į Omaną ir Egiptą

Vilnius, spalio 9 d. (BNS). Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis šią savaitę su darbiniu vizitu lankysis Omane  ir Egipte.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jis dalyvaus 27-ąjame Europos Sąjungos (ES)-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrų susitikime. 

Omano sostinėje Maskate ES-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrų susitikime bus patvirtintas ES įsipareigojimas palaikyti strateginę partnerystę su Persijos įlankos šalimis, aptariami regioninio saugumo, bendradarbiavimo prekybos ir investicijų, klimato kaitos, vystymosi ir humanitarinės pagalbos teikimo srityse klausimai.

Jungtinėje taryboje ministras pasisakys dėl Rusijos karo agresijos prieš Ukrainą globalių pasekmių.

Omane planuojami G. Landsbergio dvišaliai susitikimai su Omano, Jungtinių Arabų Emyratų, Kataro, Kuveito ir Saudo Arabijos ministrais. Šių susitikimų metu numatoma aptarti dvišalio bendradarbiavimo stiprinimą, pateikti pasiūlymus dėl ekonominių ir prekybinių ryšių stiprinimo, paskatinti turizmo mainus, paspartinti dvišalių teisinio bendradarbiavimo sutarčių pasirašymą.

Tai pirmasis G. Landsbergio oficialus vizitas į Omaną. 2022 metų vasarį jis dalyvavo ES-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių  ministrų susitikime Briuselyje.

Po vizito Omane G. Landsbergis pirmą kartą su oficialiu darbiniu vizitu lankysis Egipto sostinėje Kaire, kur susitiks su Egipto užsienio reikalų ministru Samehu Šukriu (Samehu Shoukry) bei kitais aukšto rango Egipto pareigūnais, o taip pat su Arabų Lygos generaliniu sekretoriumi Ahmedu Abulu Geitu (Ahmedu Aboulu Gheitu).

Susitikimuose bus aptariami Lietuvos ir Egipto politiniai santykiai, ekonominis ir prekybinis bendradarbiavimas bei keičiamasi nuomonėmis daugiašalės darbotvarkės klausimais.  

1992 sausio 22-ąją Lietuva užmezgė diplomatinius santykius su Egiptu. Nuo 2001 metų Kaire veikia Lietuvos diplomatinė atstovybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius