Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 05

G.Nausėdą papiktino vaiko paėmimas Palangoje: reikalauja greitų sprendimų

Prezidentas Gitanas Nausėda sureagavo į pirmadienį socialiniuose tinkluose išplitusį vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Palangoje vaiko teisių specialistės, padedamos policijos, paima vaiką. Nors buvo paaiškinta, kad tokiu būdu ginti vaiko interesai ir vykdytas teismo sprendimas, įrašas sukėlė daugybę reakcijų.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / 15min montažas

Apie šią istoriją plačiau galite paskaityti čia: Masiškai plinta dramatiškas iš mamos paimamo vaiko vaizdo įrašas: kas iš tikrųjų nutiko?

Dramatiškas vaiko paėmimas iš motinos sukėlė audrą: merai piktinasi, vaiko teisių gynėjai aiškinasi

Įrašas dramatiškas, bet be konteksto

Vaizdo įrašas darytas rugsėjį Palangoje. Kiek išsiaiškino 15min, su šeima jau kurį laiką dirbo specialistai. Pora skyrėsi, buvo priimtas teismo sprendimas. Tačiau mama jo nesilaikė. Slapstėsi nuo vaiko teisių specialistų.

Situaciją filmavo su mama glaudžiai susijęs asmuo. Nežinia, kokių tikslų paskelbdamas įrašą socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „TikTok“, turėjo asmuo, tačiau akivaizdu, kad nebuvo apsaugota vaiko teisė į atvaizdą. Išviešintame įraše, kuris smarkiai paplito po socialinius tinklus, matomas vaiko veidas, jo emocijos stresinėje situacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius