-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 04 /11:01

G.Nausėda apsisprendė – kraustysis gyventi į prezidentinį kvartalą Turniškėse

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda spaudos konferencijoje patvirtino, kad ketina kraustytis gyventi į šalies vadovo rezidenciją Turniškėse. To būsimojo šalies vadovo primygtinai prašė Vadovybės apsaugos departamentas (VAD).

G.Nausėda sakė, kad jeigu būtų jo valia, niekas nesikeistų ir jis liktų gyventi savo name Pavilnyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./G.Nausėdai jau paskirta VAD apsauga prie namų
Luko Balandžio / 15min nuotr./G.Nausėdai jau paskirta VAD apsauga prie namų

„Bet, deja, situacija yra tokia, kad dėl dviejų labai rimtų priežasčių aš turėčiau pakeisti savo nuomonę. Pirma, ta priežastis yra paprasčiausia ta, kad norint užtikrinti bent minimalų saugumą reikia labai didelių investicijų, skirtų šiai gyvenamajai vietai. Ir, nepaisant tų investicijų, vis tiek garantuoti bent didžiąja dalimi panašaus saugumo, kokį galima garantuoti Turniškėse, yra tiesiog neįmanoma. Jeigu jūs žinote, kur aš gyvenu, tai jūs puikiai suprantate, apie ką kalbu“, – aiškino jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Įvažiavimas į Turniškių rezidencijas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Įvažiavimas į Turniškių rezidencijas

Antroji priežastis, kodėl jis kraustysis gyventi į Turniškes, pasak G.Nausėdos, aplinka. Ten, kur jis dabar gyvena, ji yra labai jautri, ją mėgsta vilniečiai ir miesto svečiai.

„Tikrai nenorėčiau, kad žmonėms būtų sudarytas nepatogumas, eilė nepatogumų. Pirma dėl to, kad ten, sakykime, vaikščiotų žmonės, kurie galbūt yra daugiau susiję su apsauga negu su gamtosauga. Antra priežastis, kad vis dėlto ten atsirastų tam tikros infrastruktūros elementų, kurie vargu, ar papuoštų tą tikrai unikalią Vilniaus vietovę“, – kalbėjo G.Nausėda.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./D.Grybauskaitė apžiūrėjo būsimąją rezidenciją
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./D.Grybauskaitė apžiūrėjo būsimąją rezidenciją

Anot jo, tikslingesnis sprendimas šioje situacijoje nedemonstruoti kažkokių savo kaprizų, kadangi kalba eina apie valstybės interesus ir naudą, efektyvų VAD darbą.

Grikiui baisu nebus

Klausiamas, kada kraustysis į Turniškes, G.Nausėda sakė, kad atsakyti į šį klausimą galima tik įvertinus, kada prezidento rezidencija, kurioje šiuo metu gyvena Dalia Grybauskaitė, bus laisva.

„Šiandien aš tiksliai neturiu atsakymo, kada ten galima keltis. Bet kuriuo atveju tikrai dar mėnesį galėsiu mėgautis Vilnelės tėkme, paukščių čiulbėjimu ir panašiai“, – kalbėjo jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

G.Nausėdai žurnalistai uždavė ir klausimą, ar nebaisu į naujus namus bus kraustytis Nausėdų šuneliui Grikiui.

„Toks optimistiškas šunelis, kad jam tikrai niekas nebus baisu. Svarbiausia, kad kartu su juo būtų jo šeimininkai“, – per spaudos konferenciją teigė išrinktasis prezidentas.

Pasigedo vietos pavalgyti

G.Nausėdos komandai Prezidentūroje buvo skirtos patalpos. Išrinktasis prezidentas jau apsižiūrėjo Simono Daukanto aikštės rūmuose.

Jis sakė čia pasigedęs vietos, kur galima pavalgyti. „Tai tikrai nėra labai patogu turbūt ne tik man, bet ir komandai“, – įvertino G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius