-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10

G.Nausėda atsakė į priminimus dėl LGBT ženklelio: įsisegs tinkama proga, be primygtinių prašymų

Seksualines mažumas ginantis politikas Tomas Vytautas Raskevičius jau pusantros savaitės primena prezidentui Gitanui Nausėdai jo rinkiminį pažadą birželį įsisegti lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) simbolį, taip solidarizuojantis su šia bendruomene. Laisvės partijos atstovas net išsiuntė į Prezidentūrą tokį ženklelį. Šalies vadovas žada ženklelį įsisegti, bet esą padarys tai „tam tinkama proga“, be primygtinių prašymų.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pernai pavasarį per prezidento rinkimų debatus LRT televizijoje G.Nausėda buvo paklaustas, ar per LGBT eitynes jis įsisegtų vaivorykštės spalvų ženklelį, jeigu bendruomenė to paprašytų.

„Aš ženklelį įsisegčiau, nes tuo pademonstruočiau savo solidarumą brutaliam nesuvokimui, kad gyvename visuomenėje, kurioje privalome gerbti vienas kitą. Jeigu matysiu bent menkiausias tokio netolerantiškumo apraiškas, aš tikrai į tai reaguosiu ir pareikšiu savo žmogiškąjį solidarumą“, – tuomet atsakė G.Nausėda, vėliau išrinktas šalies vadovu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, Laisvės partijos atstovas ir kandidatas artėjančiuose Seimo rinkimuose Tomas Vytautas Raskevičius nuo praėjusios savaitės feisbuke vis primena G.Nausėdai šį pažadą, o birželio 4 dieną net išsiuntė į Prezidentūrą LGBT ženklelį.

Birželį LGBT bendruomenė mini pasididžiavimo mėnesį, per jį organizuoja įvairius renginius, kas kelerius metus Vilniuje vasaros pradžioje vyksta gėjų eitynės.

T.V.Raskevičius pabrėžė, kad nors šiemet LGBT renginiai birželį Lietuvoje nevyksta dėl karantino, prezidentas vis tiek turėtų pareikšti solidarumą su bendruomene, vis dar susiduriančia su pripažinimo problemomis.

„Lietuva išlieka viena labiausiai homofobiškų visuomenių Europoje. Nors per keletą pastarųjų metų nemažai pasistūmėjome į priekį, labai trūksta politikų lyderystės šioje srityje. Paskutinis teisės aktais, kaip nors reikšmingai pagerinęs LGBT bendruomenės padėtį Lietuvoje, buvo 2003 metais priimtas Lygių galimybių įstatymas“, – 15min sakė T.V.Raskevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius

„Prezidento G.Nausėdos tesėtas rinkiminis pažadas įsisegti vaivorykštės vėliavėlę būtų puikus impulsas imtis sisteminių teisinių pokyčių,” – pridūrė jis.

Prie raginimo prisijungė ir kino režisierius Romas Zabarauskas.

„Tikiu simbolių galia ir manau, jog tai būtų graži dialogo pradžia, tad kviečiu pažadą tesėti. Tuo pačiu būtų gražu birželį, LGBT+ savigarbos mėnesį, pakviesti susitikti LGBT+ aktyvistus, žinomus žmones – juk Prezidentūra žadėjo būti atvira visiems“, – feisbuke parašė R.Zabarauskas.

15min dar praėjusį penktadienį išsiuntė klausimą G.Nausėdos atstovui Antanui Bubneliui, ar prezidentas įsisegs LGBT ženklelį. Atsakymą jis pateikė trečiadienį.

„Prezidentas duotus pažadus pamena ir jų laikosi. Šį ženkliuką prezidentas įsisegs išreikšdamas savo solidarumą. Ir tą jis padarys natūraliomis aplinkybėmis ir tam tinkama proga, o ne kažkam primygtinai prašant“, – 15min sakė A.Bubnelis.

Pernai Vilniuje vykusiose LGBT eitynėse „Baltic Pride“ ką tik išrinktas prezidentu, bet dar nepradėjęs eiti pareigų G.Nausėda nedalyvavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius