-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 09

G.Nausėda: būtina esminė viešųjų pirkimų pertvarka

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad viešųjų pirkimų sistema Lietuvoje nėra pakankamai efektyvi ir kuria prielaidas korupcijai, todėl būtina iš esmės ją pertvarkyti.
Gitanas Nausėda lankėsi vakcinavimo centre
Gitanas Nausėda lankėsi vakcinavimo centre / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

G.Nausėda, antradienį susitikęs su Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktoriumi Dariumi Vedricku sutarė, kad būtina daugiau dėmesio skirti pažeidimų prevencijai, didinti viešųjų pirkimų duomenų prieinamumą.

„Būtina esminė visos sistemos pertvarka, nukreipta į viešųjų pirkimų centralizavimą ir kompetencijos sutelkimą centrinėse perkančiosiose organizacijose. Nepaisant įvairių politikų ir institucijų viešai reiškiamo palaikymo, parengti Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimai sunkiai skinasi kelią Vyriausybėje ir Seime“, – pranešime teigė prezidentas.

Anot G.Nausėdos, nepateisinama, kad ypač sveikatos srityje per pastaruosius metus iki 40 proc. išaugo pirkimų iš vieno tiekėjo rodikliai.

„Tai rodo arba negebėjimą, arba nenorą tinkamai naudoti viešąsias lėšas. Todėl būtina siekti, kad viešieji pirkimai taptų skaidrūs ir profesionalūs, paaiškėjusios nusikalstamos veikos būtų išaiškintos, o atsakingi asmenys patraukti atsakomybėn“, – teigė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad viešiesiems pirkimams valstybė kasmet išleidžia 5–6 mlrd. eurų, pirkimus dažnai vykdo nekompetentingi darbuotojai, neišnaudojamos visos galimybės siekti kuo geresnio kainos ir kokybės santykio, per dažnai vykdomi nekonkurencingi pirkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius