-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 29

G.Nausėda dalyvaus ES vadovų vaizdo konferencijoje dėl koronaviruso

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvaus Europos Sąjungos šalių vadovų vaizdo konferencijoje, kur bus tariamasi, kaip geriau koordinuoti atsaką į antrąją koronaviruso bangą.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Europos lyderiai kalbėsis apie priemones išsaugoti ir stiprinti Šengeno erdvės ir vieningos rinkos funkcionavimą pandemijos metu, aptars testavimo, greitųjų testų pripažinimo ir vakcinos platinimo klausimus“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

ES šalys yra sutarusios dėl bendro vakcinos pirkimo ir bendrų kriterijų, kaip matuoti infekcijos paplitimą, tačiau nacionalinės priemonės valstybėse narėse labai skiriasi.

Kiek anksčiau ketvirtadienį šalies vadovas koronaviruso situaciją Prezidentūroje aptars su sveikatos specialistais, medicinos profesoriais Vytautu Kasiulevičiumi, Mindaugu Stankūnu, Edita Sužiedėliene, Kęstučiu Petrikoniu ir Aurelija Žvirbliene.

„Prezidentas imasi iniciatyvos suburti geriausius Lietuvoje sveikatos apsaugos ekspertus, kurie analizuotų, vertintų ir teiktų atsakingoms institucijoms įrodymais ir mokslu grįstas rekomendacijas COVID-19 viruso valdymui Lietuvoje“, – BNS sakė A.Bubnelis.

Pastaruoju metu Lietuvoje ir daugelyje kitų šalių fiksuojamas spartus koronaviruso atvejų skaičiaus augimas, dėl to šalys įveda įvairius socialinio gyvenimo ribojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius