-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17

G.Nausėda Davose diskutuos apie saugumo situaciją Europoje

Prezidentas Gitanas Nausėda Pasaulio ekonomikos forume Davose antradienį diskutuos apie saugumo situaciją Europoje.
Davosas
Davosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip nurodo renginio organizatoriai, G.Nausėda su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja, Šiaurės Makedonijos prezidentu Stevu Pendarovskiu ir Ispanijos užsienio reikalų ministru Jose Manueliu Albaresu Buenu dalyvaus diskusijoje apie Europos saugumo situaciją ir jos kryptis po pernykščio Versalio susitikimo, kai šalių lyderiai patvirtino siekį prisiimti didesnę atsakomybę už ES saugumą, koordinuojant veiksmus su NATO.

Kaip pirmadienį informavo Prezidentūra, diskusijoje G.Nausėda aptars, kokių veiksmų turėtų imtis Europa, kad sustiprintų savo kolektyvinį saugumą.

Susitikimuose Davose taip pat dalyvauja Lietuvos užsienio reikalų ir kultūros ministrai Gabrielius Landsbergis bei Simonas Kairys.

Pasaulio ekonomikos forumas yra tarptautinė viešojo ir privataus bendradarbiavimo organizacija, kur dalyvauja politikos, verslo, kultūros ir kitų sričių lyderiai.

Šiųmetiniame renginyje be klimato kaitos ir aplinkosaugos dėmesys bus skirtas aptarti karui Ukrainoje, Europos saugumui. Taip pat – diskusijoms dėl energetinio atsparumo, tvarumo drastiškai išaugus energetikos kainoms, ekonomikos globalizacijos ir iššūkių siekiant išlaikyti mokslo pažangos tempą, sumažinti recesijos galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius