Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 22

G.Nausėda: dėl A.Navalno sulaikymo galimų sankcijų Rusijai klausimą kelia apie pusė ES

Maždaug pusė Europos Sąjungos valstybių kelia klausimą dėl galimų sankcijų Rusijai dėl opozicijos atstovo Aleksejaus Navalno sulaikymo, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

„Šiuo klausimu vakar kalbėjau aš, kitų Baltijos valstybių vadovai, Suomijos premjerė, taip pat Vokietijos, Olandijos vadovai ir kai kurios centrinės Europos šalys. Taip kad Navalno klausimas tikrai buvo diskutuojamas plačiai, kalbėta ir apie sankcijas (...). Turbūt, apie pusė valstybių tikrai šį klausimą kėlė“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė G.Nausėda.

Anot jo, tolesni svarstymai dėl ES sankcijų bus keliami kitą savaitę užsienio reikalų ministrų lygmeniu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Navalnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Navalnas

„Šia prasme, laukiame kitą pirmadienį įvyksiančio užsienio reikalų ministrų pasitarimo, kuriame galėtų būti apsvarstyta sankcijų galimybė“, – sakė jis.

Anot jo, situacija sulaikius A.Navalną „yra netoleruotina“ ir signalizuoja, jog opozicijos veikėjui laisvė gali būti atimta ilgam.

„Ta informacija, kuri mus pasiekia, byloja, kad žmogų ketinama įgrūsti į kalėjimą labai ilgiems metams. Tai visiškai neatitinka dvasios tų santykių, kurie turėtų klostytis tarp Europos Sąjungos ir Rusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Rusijos. Todėl turime būti principingi ir nevynioti žodžių į vatą: tai kas vyksta, yra nepriimtina“, – tikino G.Nausėda.

Ta informacija, kuri mus pasiekia, byloja, kad žmogų ketinama įgrūsti į kalėjimą labai ilgiems metams.

A.Navalnas sulaikytas sekmadienį, kai grįžo į Rusiją iš Berlyno, kur gydėsi po praėjusių metų rugpjūtį surengto apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Kremliaus kritikas tvirtina, kad jį bandė nunuodyti Federalinė saugumo tarnyba (FSB) Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu.

Iškart po Rusijos opozicijos veikėjo sulaikymo Maskvos Šeremetjevo oro uoste, Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai paskelbė bendrą pareiškimą ir paragino ES „svarstyti ribojamųjų priemonių įvedimą“.

Rusijos kalėjimų tarnyba pranešė, kad A.Navalnas sulaikytas, nes pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius