-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 23

G.Nausėda: dėl eurokomisaro pozicijos turi būti apsispręsta artimiausiu metu

Dėl Lietuvos atstovo Europos Komisijoje turėtų būti apsispręsta artimiausiu metu, nes gaištant laiką galima prarasti svarbias eurokomisarų pozicijas, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žurnalistams Rygoje antradienį jis galimų kandidatų į eurokomisarus neįvardijo, tik patvirtino, kad renkamasi iš trijų asmenų. Jis taip pat pabrėžė, kad Lietuvai delsimas apsispręsti yra nenaudingas.

„Laikas šiuo metu tiksi ne mūsų naudai. Kuo greičiau mes apsispręsime, tuo lengviau bus ir Europos Komisijos naujajai prezidentei vienaip ar kitaip reaguoti į mūsų kandidatūrą, tuo lengviau mums bus kalbėtis apie būsimus portfelius“, – kalbėjo G.Nausėda.

Anot jo, nepateikus konkretaus asmens ir nežinant konkrečios jo patirties bei kvalifikacijos tai bus „būrimas iš kavos tirščių ir bus sunku numatyti, koks porftelis Lietuvai turėtų atitekti“.

„Kuo labiau mes gaišime laiką, tuo mažiau ant stalo bus tų portfelių ir tokių, kurių mes norėtumėme – įtakingų. Nes manau, kad Lietuva, kaip rytų-vidurio Europos valstybė nėra pakankamai reprezentuojama po sprendimų suformuoti EK vadovybę“, – kalbėjo prezidentas.

G.Nausėda sako, jog „naudinga nelipti vieni kitiems ant kojų“ ir galimi portfeliai Europos Komisijoje yra derinami su regiono valstybėmis.

Naujoji Europos Komisija darbą pradės šių metu rudenį.

Lietuvos Vyriausybė eurokomisarą siūlys gavusi prezidento ir Seimo pritarimą.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę sakė, kad Lietuva Europos Komisijoje norėtų portfelio, susijusio su energetika, ekonomika arba išorės sienų apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius