Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 26

G.Nausėda: dėl kandidatavimo į prezidentus padėtų apsispręsti platesnis palaikymas

Ekonomistas Gitanas Nausėda sako, kad jo apsisprendimo kandidatuoti ar ne į prezidentus nelems nei politinių partijų skambučiai, nei verslininkų raginimai.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai bus pirmiausia mano asmeninis apsisprendimas. Antra, tai tikrai įsitikinimas, kad galiu suburti komandą. Ir trečia, aš noriu matyti ir suprasti žmonių nuotaikas ta prasme, kad nebūčiau laikomas tik vienos kažkokios iš gyventojų kategorijų kandidatas, ir norėčiau matyti platesnį palaikymą“, – pirmadienį Žinių radijui teigė apklausose tarp svarstomų kandidatų į prezidentus pirmaujantis G.Nausėda.

„Man labai imponuoja pozicija, kurios aš šiandien pasigendu viešojoje erdvėje. Kuomet visi pešasi su visais, bet nėra nė menkiausių užuomazgų ar mėginimų bent vieną, bent nedidelę problemą, bent grindinį sutvarkyti sutelkus jėgas ir padarius tai nepaisant to, kokie antpečiai yra – ar tu esi konservatorius, socialdemokratas ar kitos partijos atstovas [...]“, – pridūrė ekonomistas.

Vasario pabaigoje atliktos Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis, renkant Prezidentą už G.Nausėdą balsuotų 20,4 proc. respondentų (gruodžio duomenimis – 15,6 proc.) , Kauno merą Visvaldą Matijošaitį palaikytų 11,7 proc. apklaustųjų, o ministrą pirmininką Saulių Skvernelį rinktųsi 9,3 proc.

Paklaustas, kaip mano, kodėl Lietuvos visuomenė jį vertina taip gerai ir reitinguoja sąrašo viršuje, G.Nausėda atsako: „Aš pernelyg ilgai šitoje rinkoje, ir jeigu aš būčiau labai prisimelavęs arba sąmoningai klaidinęs žmones, tai turbūt jau seniai būčiau nurašytas ir net nebegalėčiau dirbti savo darbo, nes niekas manęs neklausytų.“

Anot G.Nausėdos, žmonių pasitikėjimas, atsispindintis reitinguose, jam yra reiškiamas kaip ekonomistui, ne kaip politikui.

„Reitingai visada dalykas, kuris yra susijęs, viena vertus, su pasitenkinimu, kita vertus, ir su atsakomybe. Kuomet mes kalbame apie politinius reitingus, iš tikrųjų atsakomybė yra didžiulė [...]“, – pabrėžė G.Nausėda.

Minėtą reprezentatyvią apklausą naujienų portalo Delfi.lt užsakymu atliko bendrovė „Spinter tyrimai“.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys neseniai komentavo, kad būsimi prezidento rinkimai Lietuvoje bus intriguojantys. Šios bendrovės atliktos apklausos duomenimis, už G.Nausėdą kaip prezidentą balsuotų konservatorių rėmėjai, jam simpatizuotų Vilniaus gyventojai, taip pat gaunantys aukštas pajamas ir turintis aukštąjį išsilavinimą. Daugiau apie tai – čia.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius