Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 14

G.Nausėda JAV televizijai: J.Bidenas turi perduoti V.Putinui labai aiškią žinią

Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda interviu JAV žiniasklaidai išsakė lūkestį, kad Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas įspės Rusijos lyderį Vladimirą Putiną dėl politinių ir ekonominių pasekmių, jei Maskva tęs agresyvią politiką kaimynų atžvilgiu. G.Nausėda apie Maskvos grėsmę kalbėjo Briuselyje vykstant NATO viršūnių susitikimui, kur J.Bidenas atskiram pokalbiui priėmė Baltijos šalių lyderius. Šis susitikimas įvyko likus dviem dienoms iki pirmojo JAV ir Rusijos prezidentų susitikimo Ženevoje.
Gitanas Nausėda ir Joe Bidenas
Gitanas Nausėda ir Joe Bidenas / Prezidento kanceliarijos nuotr.

„Svarbu, kad prezidenas J.Bidenas prezidentui V.Putinui nusiųstų labai aiškią žinutę apie NATO ryžtą ir vienybę. V.Putinas turi suprasti, kad bet kokia piktybiška veikla, bet kokia karinė agresija prieš kaimynus, prieš NATO sąjungininkus, turėtų labai didelę politinę ir ekonominę kainą.

Jei nusiųsime šią žinutę, galbūt galime šiek tiek pakeisti agresyvų Rusijos elgesį, kurį matėme pastaruoju metu“, – JAV televizijai CNBC sakė G.Nausėda.

J.Bidenas Briuselyje perspėjo, kad NATO susiduria su naujais iššūkiais santykiuose su Kinija ir Rusija, tačiau pažadėjo atkurti Vašingtono paramą savo sąjungininkėms.

Jis atskiram pokalbiui susitiko su Lietuvos ir Latvijos prezidentais bei Estijos premjere.

„Scanpix“/AP nuotr./Gitanas Nausėda NATO viršūnių susitikime
„Scanpix“/AP nuotr./Gitanas Nausėda NATO viršūnių susitikime

Po šio pokalbio G.Nausėda sakė, kad „JAV supranta Baltijos šalims kylančias grėsmes, yra puikiai susipažinusios su agresyvėjančia Rusijos laikysena ir siekiu integruoti Baltarusiją į Rusijos karines struktūras“.

Jis sakė išgirdęs patikinimą, kad JAV mato mūsų regioną kaip strateginės svarbos Aljansui, kuriame būtina siekti atgrasymo ir gynybos stiprinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius