-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 15

G. Nausėda kartu su ES lyderiais pasmerkė „Hamas“ išpuolius Izraelyje

Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su kitų Europos Sąjungos (ES) valstybių lyderiais bendru pareiškimu pasmerkė palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ išpuolius Izraelyje, sekmadienį pranešė Prezidentūra. 
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Europos Sąjunga kuo griežčiausiai smerkia „Hamas“ ir jos žiaurius bei beatodairiškus teroristinius išpuolius Izraelyje ir labai apgailestauja dėl aukų“, – teigiama prie Prezidentūros pranešimo pridėtame pareiškimo tekste.

Bendrijos valstybių lyderiai pabrėžė Izraelio teisę gintis pagal humanitarinę ir tarptautinę teisę, paragino „Hamas“ nedelsiant paleisti visus įkaitus „be jokių išankstinių sąlygų“.

Pareiškime taip pat pabrėžta skubios humanitarinės pagalbos teikimo svarbą, patvirtintas pasirengimas toliau bendradarbiaujant su partneriais remti civilius Gazoje, „užtikrinant, kad šia pagalba nepiktnaudžiautų teroristinės organizacijos“. 

G. Nausėda kartu su kitų Bendrijos šalių vadovais įsipareigojo palaikyti ilgalaikę, tvarią taiką, pagrįstą dviejų valstybių sprendimu.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą. Ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ praėjusį savaitgalį įsiveržė į Izraelio teritoriją, vykdė raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo tūkstančiai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius