Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 28 /10:21

Gitanas Nausėda atvyko į Kyjivą

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Kyjive susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kreipsis į ukrainiečius. Ukrainoje lankosi ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.
G.Nausėda Kyjive su ambasadoriumi V.Sarapinu
G.Nausėda Kyjive su ambasadoriumi V.Sarapinu / Prezidentūros nuotr.

„Ką tik atvykau į Kyjivą. Šiandien, Ukrainai pirmą kartą minint Valstybingumo dieną, turėsiu galimybę Aukščiausiojoje Radoje kreiptis į Ukrainos žmones. Noriu jiems dar kartą pasakyti, jog Lietuva yra ir bus kartu su jais. Iki pat pergalės“, – feisbuke rašė G.Nausėda.

„Tą patį perduosiu ir Ukrainos Prezidentui Volodymyrui Zelenskiui“, – pridūrė jis.

Tuo pačiu pasidalinta nuotrauka, kurioje traukinių stotyje matomas G.Nausėda ir jį pasitikęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas.

Apie vizitą Prezidentūra pranešė ketvirtadienio rytą, iš anksto apie tai skelbiama nebuvo dėl saugumo sumetimų.

G.Nausėda planuoja įteikti V.Zelenskiui Vytauto Didžiojo ordiną su aukso grandine. Šis aukščiausias Lietuvos valstybės apdovanojimas Ukrainos vadovui skirtas už nuopelnus kartu su ukrainiečių tauta ginant laisvę ir demokratines vertybes Europoje.

Ketvirtadienį taip pat planuojamas Prezidento apsilankymas brutalią Rusijos karių agresiją patyrusioje Irpinėje šalia Kyjivo.

Kaip 15min skelbė trečiadienio vakarą, apie būsimą kelionę į Kyjivą savo įraše tviteryje paskelbė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, teigdamas, kad apie tai susitarė su G.Nausėda.

Plačiau skaitykite čia: Lietuvos ir Lenkijos vadovai planuoja „tolimesnes keliones“ į Kyjivą.

Krašto apsaugos ministras A.Anušauskas feisbuke ketvirtadienio rytą parašė, kad taip pat yra Ukrainoje.

„Šiandien laukia ilga diena Kijeve. Susitiksiu su Ukrainos gynybos ministru O.Reznikovu ir aptarsime karinį bendradarbiavimą. Yra daug klausimų, kurie susiję su Lietuvos teikiama ir teiktina karine parama Ukrainai atremiant Rusijos agresiją.

Man pačiam smalsu vėl aplankyti Kijevą po keturių mėnesių. Lankausi kai jis dar buvo supamas, apšaudomas (tiesa, ir šiandien priemiestį apšaudė raketomis) ir gatvės buvo užtvertos blokpostų“, – rašė ministras.

Rusija vasario 24 dieną pradėjo pasaulio Vakarų pasipiktinimą sukėlusią karinę invaziją į Ukrainą. Beveik pusmetį besitęsiant Rusijos karui prieš Ukrainą Europos Sąjunga iki šiol yra patvirtinusi šešis sankcijų Kremliui paketus. Ukrainai suteiktas Europos Sąjungos šalies-kandidatės statusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius