-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: Lietuva tikisi, kad derybų procesas dėl Moldovos narystės ES prasidės kovą

Lietuva tikisi, kad derybų procesas dėl Moldovos narystės Europos Sąjungoje (ES) prasidės kovą, trečiadienį susitikęs su narystės Bendrijoje siekiančios šalies premjeru Dorinu Receanu sakė prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Lietuva tikisi, kad derybų procesas prasidės jau kovą, dar iki Europos Parlamento rinkimų, tačiau iki tol Moldova turi mobilizuotis vykdydama reformas ir atlikti likusius namų darbus“, – sakė prezidentas.

Moldovos derybų dėl narystės ES perspektyvas Lietuvos vadovas su D.Receanu aptarė susitikęs Davose, kur dalyvauja Pasaulio ekonomikos forume.

Kaip trečiadienį pranešė Prezidentūra, G.Nausėda pokalbio metu pabrėžė, kad kvietimas Moldovai pradėti derybas dėl narystės Bendrijoje yra didžiulis valstybės padarytos pažangos įvertinimas, o kartu – užduotis artimiausiems mėnesiams ir metams.

„Ukraina šiandien yra įgyvendinusi visas Europos Komisijos rekomendacijas, tad Moldova neturėtų atsilikti procese ir įgyvendinti likusias rekomendacijas pačiu artimiausiu metu“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad derybos dėl narystės ES reikalauja didžiulių žmogiškųjų išteklių ir administracinių bei institucinių galimybių, ir pasiūlė Lietuvos pagalbą.

„Lietuva gali padėti Moldovai daugelyje sričių – nuo dalinimosi patirtimi, kaip organizuoti derybų procesą, iki kovos su dezinformacija“, – pažymėjo prezidentas.

Gruodžio viduryje Europos Sąjungos vadovai sutarė pradėti narystės Bendrijoje derybas su Ukraina ir Moldova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius