-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 01

G.Nausėda Liuksemburgo premjerui pristatė Lietuvos ES darbotvarkės prioritetus

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį susitikęs su Liuksemburgo premjeru Xavieru Bettelu pristatė jam Europos Sąjungos (ES) darbotvarkės Lietuvos prioritetus, pranešė Prezidentūra.
Gitanas Nausėda su Liuksemburgo premjeru Xavieru Bettelu
Gitanas Nausėda su Liuksemburgo premjeru Xavieru Bettelu / Prezidentūros/R.Dačkaus nuotr.

Susitikimas įvyko Varšuvoje, kur valstybių ir vyriausybių vadovai susirinko dalyvauti Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-ųjų metinių minėjimo renginiuose.

G.Nausėda teigia atkreipęs Liuksemburgo premjero dėmesį į Lietuvos interesus derybose dėl bendrijos biudžeto, aktualius energetinio saugumo, Astravo atominės elektrinės saugos klausimus, galimą bendradarbiavimą finansinių inovacijų srityje.

G.Nausėda taip pat padėkojo Liuksemburgui už solidarumą ir bendradarbiavimą, stiprinant Baltijos šalių saugumą, dalyvavimą NATO pajėgose Lietuvoje, aptarta Aljanso valstybių lyderių susitikimo Londone dienotvarkė.

Abiejų valstybių atstovai išreiškė įsitikinimą, kad 2022 metais Kaunui ir Ešui prie Alzeto tapus Europos kultūros sostinėmis, sustiprės abiejų šalių kultūriniai ryšiai, bus užmegzti naudingi kontaktai, teigiama pranešime.

„Kviečiu kuo daugiau liuksemburgiečių atvykti į Lietuvą ir susipažinti su mūsų žmonėmis, kūrėjais ir kultūra“, – sakė G. Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius