-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 10

G. Nausėda: mokytojams esame skolingi dėmesio, empatijos ir pagarbos

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad mokytojams būtina skirti daugiau dėmesio, empatijos ir pagarbos, kurie leistų lengviau pakelti mažus jų atlyginimus.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Kasdien dirbate su tuo, kas brangiausia, – jaunomis, augančiomis sielomis. Tai be galo atsakingas darbas. Mes esame jums skolingi dėmesio, empatijos, gero žodžio ir pagarbos“, – antradienio vakarą Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Taip jis kalbėjo sakydamas sveikinimo kalbą Kauno „Žalgirio“ arenoje antradienį surengtame Mokytojų dienai skirtame šventiniame koncerte.

„Pernelyg maži pedagogų atlyginimai ir per didelis darbo krūvis būtų lengviau pakeliami, jei juos atsvertų nuoširdus dėmesys ir pagarba“, – kalbėjo šalies vadovas.

Sakydamas kalbą G. Nausėda apgailestavo dėl „Lietuvos mokytojų didžiulės kantrybės ir užsispyrimo“ reikalaujančios padėties šalies švietimo sistemoje, kurios problemų, pasak šalies vadovo, „neišspręs prastai parengtos reformos, naštą eilinį kartą perkeliančios mokytojams“.

„Kiekvienas vaikas svarbus. O tai reiškia, kad svarbus ir kiekvienas mokytojas. Kiekvienas dėl netinkamų reformų ir neapgalvotų sprendimų prarastas mokytojas yra didžiulis nuostolis mūsų visuomenei“, – kalbėjo Prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius