Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 19

G.Nausėda neskuba į Turniškes: nėra kada

Prezidentas Gitanas Nausėda interviu LNK sako, kad jam nėra kada užsiimti persikraustymo į Turniškes reikalais, todėl iki šiol tėra atlikti pirmieji parengiamieji darbai dėl rezidencijos atnaujinimo.
Gitanas Nausėda su savo augintiniu
Gitanas Nausėda su savo augintiniu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

G.Nausėda tikino, kad kol kas apie persikraustymą nėra kada pagalvoti.

„Matote, kiek visokios veiklos yra. Ir kada, kada apie tas Turniškes galvoti? Atvirai pasakysiu, nebėra kada galvoti“, – guodėsi prezidentas.

Pasak jo, pirminius pasiūlymus, kaip atnaujinti rezidenciją, gauti, tačiau toliau nepasistūmėta.

„Yra pirminiai pasiūlymai, kaip tą pastatą galima būtų padaryti patrauklesniu, pirmiausia, priėmimams, reprezentavimui ir kitiems dalykams. Dabar kitas atspirties taškas, kitas etapas – įvertinti viso to sąmatą ir išsitekti toje sąmatoje, kuri yra. Trečias – imtis darbų. Tai jei tuos etapus išskirti į tris dalis, tai mes taip kažkur ties pirmosios dalies pabaiga sustojome ir truputį sušalome“, – interviu LNK teigė jis.

Matote, kiek visokios veiklos yra. Ir kada, kada apie tas Turniškes galvoti?

Visgi, kad prezidentūra būtų viešojo pirkimo būdu pirkusi projektinius renovacijos pasiūlymus, nematyti. Nebent tai buvo mažos vertės pirkimas, kurio ataskaita neskelbiama.

G.Nausėda tikino, kad šiuo metu gyvena savo namuose, su žmona nesinaudoja jokiais pagalbininkais – patys skalbia, valo grindis ir gamina maistą. Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai, saugantys prezidentą, pasak G.Nausėdos, taip pat dirba geresnėmis sąlygomis, įsivedė komunikacijas ir saugumas garantuojamas.

„Mes kol kas puikiausiai šitaip galime gyventi, bet suprantu, kad vis tiek pasakius A, reikia pasakyti ir B, bet įsivaizduokite mano darbo grafiką ir suprasite, kad aš nebeturiu ne tik paprastų darbo dienų, bet ir savaitgalių“, – supratimo prašė jis.

Žurnalistė Lina Kairytė prezidentui priminė, kad šiuo klausimu jam galėtų patalkinti pagalbininkai, kurie išspręstų tokius buitinius klausimus, o G.Nausėda atsakė: „Tikrai taip, reikia pagalbininkų“.

Kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės namais dešimtmetį buvusi rezidencija Turniškėse daugiau kaip pusmetį stovi tuščia.

Nuo pat kadencijos pradžios į ją kraustytis ketinusi prezidento G.Nausėdos šeima iki šiol to nepadarė, nes šalies vadovui pastatas „alsuoja buvusiu laiku“. Rezidencijos remontui biudžete suplanuoti 359 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius